Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Επιτυχημένη πορεία και τριετές επενδυτικό πλάνο

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Επιτυχημένη πορεία και τριετές επενδυτικό πλάνο

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη με γνώμονα την καινοτομία, την εξέλιξη και τη βιωσιμότητα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, μια σύγχρονη, πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία, επενδύει με συνέπεια στη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεισφέρει στην εθνική και τοπική οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία -με περισσότερα από 65 χρόνια εμπειρίας και δυναμική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών- σημειώνει σημαντική ανάπτυξη στα μεγέθη της, ως αποτέλεσμα της σταθερής εμπορικής στρατηγικής που ακολουθεί, καθώς και των στρατηγικών συνεργασιών και ενεργειών που επιτυγχάνει στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Συγκεκριμένα, εμφιαλώνει και διακινεί στην εγχώρια και διεθνή αγορά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ που είναι #1 προϊόν σε πωλήσεις εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υπηρεσία μέτρησης της AC Nielsen για τη λιανική, εξαιρουμένης της χονδρικής.

Παράλληλα, εμφιαλώνει και διακινεί το φυσικό μεταλλικό νερό Ζήρεια, παράγει και διακινεί το βιταμινούχο νερό SUPERFRUITS WATER και από την 1η Ιανουαρίου 2022 αναλαμβάνει την αποκλειστική εμπορία και διακίνηση του φυσικού μεταλλικού νερού Evian και του φυσικώς αεριούχου φυσικού μεταλλικού νερού Ferrarelle, καθώς και την εμπορία και διακίνηση του συνόλου του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Green Cola Hellas AE.

Όραμα της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι να πρωταγωνιστήσει στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους ανθρώπους της, τους καταναλωτές και τους εταίρους της, μέσα από καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, που είναι ταυτόχρονα γευστικά και υγιεινά, αλλά και με διαχρονική δέσμευση για σεβασμό στο περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Τριετές επενδυτικό πλάνο

Στον απόηχο της υγειονομικής κρίσης και των πολλαπλών προκλήσεων που την ακολούθησαν, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ χτίζει πάνω στην επιτυχημένη πορεία του 2021 και συνεχίζει την υλοποίηση του τριετούς επενδυτικού της πλάνου ύψους 25 εκατ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιχειρηματικές κινήσεις της εταιρείας περιλαμβάνουν επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες που στοχεύουν να ενισχύσουν περισσότερο την πρωταγωνιστική της παρουσία στην ελληνική αγορά, αλλά και να προωθήσουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό της.

Συγκεκριμένα, το 2021 η εταιρεία κατέγραψε επιτυχημένη πορεία και πέτυχε υπερκάλυψη των στόχων της και ανάπτυξη της τάξης του +18%. Σ’ αυτό συνέβαλε και το κύριο brand της, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ που κατέκτησε μερίδιο της αγοράς 23,7%, με απόσταση 9 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη μάρκα. Η διαρκής και ουσιαστική συνεισφορά της στην τοπική και εθνική οικονομία είναι παράγοντας αξία για τη χώρα, ενώ με την αυξανόμενη εξαγωγική της δραστηριότητα η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πέτυχε να έχει αισθητή παρουσία και στη διεθνή αγορά.

Σε ό,τι αφορά το τριετές επενδυτικό πλάνο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει έως τώρα:

  • Εξαγορά της πηγής και της μονάδας παραγωγής της Ζήρεια ΕΠΕ στην Κυλλήνη Στυμφαλίας στον νομό Κορινθίας (2021)
  • Εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, αγορά νέων μηχανημάτων, δημιουργία νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση των ηλεκτρονικών της συστημάτων κ.α.
  • Δημιουργία δικτύου σταθμών αποθήκευσης και διανομής (Logistics hubs) στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με αντικειμενικό σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και τη βελτιστοποίηση του επιπέδου υπηρεσιών της συγκεκριμένης λειτουργίας.
  • Εγκατάσταση της γραμμής παραγωγής φιάλης PET ΖΑΓΟΡΙ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μονάδα στην Ευρώπη με δυνατότητα εμφιάλωσης 81.000 φιαλών την ώρα. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο, καινοτόμο και ενεργειακά φιλικό προς το περιβάλλον έχει να επιδείξει η παγκόσμια βιομηχανία εμφιάλωσης νερού!
  • Εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής CANS, με αφορμή το λανσάρισμα του ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling και ΖΑΓΟΡΙ Sparkling με φυσικά αρώματα σε συσκευασία αλουμινίου.
  • Διερεύνηση και ανάλυση των νέων καταναλωτικών τάσεων που  διαμορφώνονται τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά και συνεχής επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Με αυτές τις στρατηγικές κινήσεις, μέσω του επενδυτικού της πλάνου, η εταιρεία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο της, παράγοντας και προσφέροντας υψηλής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα, με το βλέμμα στραμμένο στις αειφόρες επενδύσεις και στις αρχές της κοινωνικής ευθύνης, στο σεβασμό και στη διαφάνεια.

Στρατηγικές συνεργασίες και πορεία στις διεθνείς αγορές

Μεγάλη σημασία έχουν και οι στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, με κυριότερη εκείνη που διατηρεί με τη γαλλική DANONE WATERS, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμφιαλωμένου νερού σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική διανομή, εμπορία, merchandising και marketing στην ελληνική αγορά των κορυφαίων προϊόντων Evian και Ferrarelle, αλλά και την εμπορία και διακίνηση του συνολικού προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Green Cola Hellas Α.Ε.

Η τελευταία συνεργασία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έπειτα από την πολύ επιτυχημένη συμπόρευση των δυο εταιρειών, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα, ενώ τα δυο brands έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με στόχο την χάραξη μιας κοινής πορείας στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, έχουν προχωρήσει στη σύσταση κοινής εταιρείας με την επωνυμία «GREEN BEVERAGES GROUP» («GREEN BEVERAGES») με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας στις αγορές δραστηριοποίησης του εξωτερικού, όπως εκείνες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αλλά και την από κοινού είσοδο σε νέες γεωγραφικές αγορές, όπως εκείνες της Ασίας, της Αυστραλίας, της Λατινικής και της Νότιας Αμερικής. Ταυτόχρονα, μέσα από τις κινήσεις αυτές τα δυο brands αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, ενώ πρόθεσή τους είναι η εισαγωγή της GREEN BEVERAGES σε χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024