Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 21χρονη φοιτήτρια -Εξοργισμένοι με τις δηλώσεις του οδηγού οι γονείς της
Στην εντατική παραμένει η 21χρονη κοπέλα
Μάχη για τη ζωή της δίνει η 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, η οποία τα ξημερώματα της Τρίτης παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από ασυνείδητο οδηγό στο κέντρο της πόλης.
Η 21χρονη Εμμανουέλα βρίσκεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. «Η άτυχη φοιτήτρια που έπεσε θύμα αυτού του τροχαίου παλεύει πραγματικά για τη ζωή της. Βρίσκεται σε πάρα πολύ βαριά κατάσταση. Η οικογένεια πάντα ελπίζει σε ένα θαύμα», δήλωσε στο star.gr ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση, Νίκος Ρουσσόπουλος.
Ο ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, και στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του.
«Δυστυχώς, είναι συνήθης κατάσταση, αυτοκίνητα κυρίως ΙΧ να φέρονται σε άλλα ονόματα και να οδηγούνται από άλλους. Ευτυχώς, για την οικογένεια υπήρξαν τα στοιχεία αυτά που οδήγησαν στην εύρεση και σύλληψή του. Οι δηλώσεις του εμπλεκόμενου περί μετανοίας και ότι θέλει να μιλήσει με την οικογένεια, θεωρούμε ότι είναι προσχηματικές και γίνονται μόνο και μόνο προκειμένου να τύχει μιας καλύτερης ποινικής αντιμετώπισης», σημείωσε ο κ. Ρουσσόπουλος και πρόσθεσε:
«Κάποιος, ο οποίος ειλικρινά μετανιώνει για ένα συμβάν, παραμένει εκεί, περιμένει το ΕΚΑΒ, την αστυνομία και είναι στη διάθεση των αρχών. Δεν κοιτάει να εξαφανίσει τα στοιχεία που τον εμπλέκουν. Όταν εμπλέκεσαι σε ένα τόσο σοβαρό τροχαίο που πιθανότητα να στοιχίσει και τη ζωή του θύματος, δεν κοιτάς πώς να κρυφτείς και πώς να μην ανακαλυφθεί η ταυτότητά σου».
Εξοργισμένοι οι γονείς
Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του θύματος του τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, οι γονείς της 21χρονης Εμμανουέλας βρίσκονται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.
«Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί. Περιμένουν μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, λεπτό με το λεπτό στο νοσοκομείο να δουν ποια θα είναι η εξέλιξη. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις και το κάθε λεπτό ή δευτερόλεπτο είναι κρίσιμο», ανέφερε ο κ. Ρουσσόπουλος και συμπλήρωσε:
«Όταν στράφηκαν σε εμένα ήταν εξοργισμένοι, κυρίως με την κατάσταση που προσπαθεί να δημιουργηθεί από την πλευρά της υπερασπίσεως, δηλαδή του εμπλεκομένου, ο οποίος έκανε προκλητικές δηλώσεις, ότι η κοπέλα πετάχτηκε κι αν πέρναγε από διάβαση δε θα έχει συμβεί αυτό και ότι δήθεν φοβήθηκε, επειδή δεν είχε άδεια παραμονής, μήπως απελαθεί».
«Δε διαθέτει δίπλωμα ούτε ο οδηγός του αυτοκινήτου, ούτε ο ιδιοκτήτης του»
Σε βάρος του 26χρονου οδηγού του αυτοκινήτου ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).
«Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατηγορείται για κακουργηματική οδήγηση. Την ερχόμενη Τρίτη (29/11) μετά τις 9 το πρωί, στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, θα δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη κατηγορίας. Το ιδιόμορφο στην υπόθεση είναι ότι δε διαθέτει δίπλωμα ούτε ο οδηγός του αυτοκινήτου, ούτε ο ιδιοκτήτης του», σχολίασε καταληκτικά ο κ. Ρουσσόπουλος.
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442