
«Καλάθι του νοικοκυριού»: Έρχονται νέα προϊόντα στο τέλος του μήνα
Στο τέλος του μήνα θα προστεθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού» νέες κατηγορίες προϊόντων για καταναλωτές με σακχαρώδη διαβήτη
Νέες κατηγορίες προϊόντων θα προστεθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού» προκειμένου να εξυπηρετούνται σε καλύτερες τιμές και οι καταναλωτές που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
Τα νέα προϊόντα θα «μπουν» την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και συγκριμένα, στο «καλάθι του νοικοκυριού» προστίθενται οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς (πχ. στέβια)» και «Προϊόντα βρώμης».
Αλλαγές και σε άλλες κατηγορίες
Παράλληλα, ενώ διευρύνεται η κατηγορία «Κατεψυγμένα λαχανικά» με πρόβλεψη για δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια».
Επιπλέον, συγχωνεύονται οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν» και διαγράφεται η κατηγορία «Τσάι ή χαμομήλι».
Υπενθυμίζεται ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται ήδη οι εξής πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς:
• «Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά»,
• «Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά»,
• «Τυρί με χαμηλά λιπαρά»,
• «Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)»
• «’Όσπρια».
Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε: «Από την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 το “καλάθι του νοικοκυριού” συμπληρώνεται με τα βασικά διατροφικά είδη που αφορούν στους συμπολίτες μας που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη».
«Στόχος είναι και σ’ αυτή τη μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, να προσφέρουμε τα απαραίτητα προϊόντα, για τη διαβίωση τους, στις κατά το δυνατόν χαμηλότερες τιμές» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σημείωσε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για το «εορταστικό καλάθι».
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα
- Μενουδάκος για υποκλοπές: Σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας η Δικαιοσύνη






