Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο – Καναδάς 1-0: «Καθάρισε» ο Μπατσουαγί

Βέλγιο – Καναδάς 1-0: «Καθάρισε» ο Μπατσουαγί

Με τον Μίτσι Μπατσουαγί να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, το Βέλγιο επικράτησε με σκορ 1-0 του Καναδά και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Μουντιάλ.

Ένα γκολ ήταν αρκετό στο Βέλγιο για να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επικρατώντας με σκορ 1-0 του Καναδά για τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης.

Ο άνθρωπος που χάρισε το «τρίποντο» στο σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν ο Μίτσι Μπατσουαγί, που βρήκε δίχτυα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου 45λέπτου. Ένα γκολ που έφτανε για να αρχίσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον καλύτερο τρόπο το τουρνουά.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Καναδά να μπαίνει πιο δυναμικά και να καταφέρνει να κερδίσει πέναλτι στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, το οποίο καταλογίστηκε μετά την υπόδειξη του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε το αστέρι των τυπικά φιλοξενούμενων, ο Αλφόνσο Ντέιβις, όμως νικήθηκε από τον Τιμπό Κουρτουά που κράτησε το μηδέν για τους «κόκκινους διαβόλους».

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πήραν τα ηνία σε εκείνο το σημείο και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, δίχως όμως αποτέλεσμα. Το σύνολο του Τζον Χέρντμαν αναθάρρησε εκ νέου και προσπάθησε με τη σειρά του να σκοράρει, αλλά δεν βρήκε αυτό που έψαχνε. Ωστόσο, το Βέλγιο ήταν εκείνο που «χτύπησε» σε καθοριστικό σημείο, καθώς ο Μίτσι Μπατσουαγί έκανε το 1-0 στο 44′, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Καναδάς κυνήγησε το τέρμα που θα του έδινε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως όλες του οι προσπάθειες κατέληξαν ή άουτ ή πάνω στον Τιμπό Κουρτουά, που φέρει μεγάλο μερίοδιο ευθύνης για το θετικό αποτέλεσμα που πήραν οι Βέλγοι, ειδικά με την επέμβασή του στο πέναλτι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι τυπικά γηπεδούχοι πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46′ Ονάνα), Καράσκο (46′ Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Αζάρ (62′ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78′ Οπέντα).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Εουστάκιο (81′ Οσόριο), Χόιλετ (58′ Λάριν), Μπιουκάναν (81′ Μίλαρ), Χάτσινσον (58′ Κονέ), Ντέιβις, Ντέιβιντ, Λαριεά (74′ Αντεκούγκμπε)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024