Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει δημοσκοπικό ρεύμα μέσω Πάτση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει δημοσκοπικό ρεύμα μέσω Πάτση

ΣΥΡΙΖΑ: Η όλη στρατηγική όπου ο Πάτσης και οι πλειστηριασμοί θα μπαίνουν στο ίδιο κάδρο θα ενταθεί το προσεχές διάστημα

Ολα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε συνομιλίες τους το τελευταίο διάστημα – και ως αποτέλεσμα των περιοδειών τους ή επαφών με τον κόσμο ανά την Ελλάδα – λένε: η υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση έχει στοιχίσει πολύ στην κυβέρνηση και πλήττει τον πυρήνα του κόμματος της ΝΔ. Καθόλου τυχαία και εκκινώντας από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζουν όλοι από την Κουμουνδούρου με ένταση την ιστορία αυτή και ως αιχμή του αντικυβερνητικού αφηγήματος με στόχο αυτή τη φορά την αντίπαλη παράταξη στο σκέλος «διαφθορά».

Οπως λέει παράγοντας της Κουμουνδούρου με γνώση του πολιτικού σχεδιασμού «όλα μπορεί να τα ανεχθεί ένας απλός ψηφοφόρος της ΝΔ, αλλά όχι τέτοιες υποθέσεις». Την ίδια ώρα, η υπόθεση Πάτση δένεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και το κύμα συμπαράστασης που σηκώθηκε για εκείνη. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η τοποθέτηση της Εφης Αχτσιόγλου στη Βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτησή της προς τον Χρήστο Σταϊκούρα για τη διόγκωση ιδιωτικού χρέους, την ασυδοσία τραπεζών και funds και τον κίνδυνο εγγραφής στο δημόσιο χρέος των εγγυήσεων του «Ηρακλή». Σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, η Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ούτε τρεις στους 100 από όσους αιτήθηκαν δεν κατάφεραν να πάρουν μια ολοκληρωμένη ρύθμιση, ενώ πολύ περισσότεροι δεν το επιχείρησαν καν».

Ως «αποκορύφωμα όλης αυτής της κατάστασης» η πρώην υπουργός συνέδεσε την υπόθεση Πάτση με αυτό, λέγοντας πως «δεν είναι μόνο μια εξοντωτική πολιτική, αλλά μια τακτική διά της οποίας στελέχη της ΝΔ κερδοσκοπούν προσωπικά».

Η όλη στρατηγική όπου ο Πάτσης και οι πλειστηριασμοί θα μπαίνουν στο ίδιο κάδρο θα ενταθεί το προσεχές διάστημα και σε μια συγκυρία που επιχειρείται να βρεθεί συνταγή ώστε να ξεκολλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπικές επιδόσεις και το γεγονός πως σταθερά έρχεται δεύτερος από τη ΝΔ. Τελευταίο παράδειγμα είναι η μέτρηση της Alco όπου το κυβερνών κόμμα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 7,3 μονάδες.

Στο σπίτι της Κολοβού ο Τσίπρας

Πάντως, χθες, το όλο αφήγημα είχε συνέχεια αφού ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, επισκέφθηκε το σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και μάλιστα της είπε ότι «κρατάς γερή άμυνα», συμπληρώνοντας ότι «η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων». Στον ίδιο στρατηγικό τόνο και ο  Νάσος Ηλιόπουλος, που χθες σημείωσε ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, «που λεηλατείται από την αισχροκέρδεια και τους πάσης φύσεως «Πάτσηδες», θα δώσει πολύ σύντομα στην κάλπη την απάντηση στην κυβέρνηση των «κορακιών» και στο κόμμα των πραγματικών μπαταχτσήδων».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024