Κιβωτός του Κόσμου: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος κάνει φύλλο και φτερό τον οργανισμό
Εκτός από τον έλεγχο στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου θα γίνει έλεγχος και στη νομιμότητα απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των υπευθύνων
Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος μπαίνουν τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού του Κόσμου.
Ο επικεφαλής της Αρχής επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ερευνά τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.
Συγκεκριμένα αναζητείται η διαδρομή χρημάτων και η διαχείριση ποσών που έφταναν στα ταμεία της Κιβωτού από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.
Θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο υπεξαίρεσης
Ή Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.
Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε ενδεχομένως από εγκληματικές πράξεις.
- Δήμιοι και δεσμοφύλακες
- H ηδονιστική και πολιτική δόξα των βραδινών εξόδων – Από τους κήπους αναψυχής του 18ου αιώνα στο dance floor
- «Εκρηκτικό προηγούμενο»: Η απάντηση Αραγτσί μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τα ιρανικά παγωμένα στοιχεία
- Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]
- Ολυμπιακός: Πέμπτο φιλικό ματς, αντίπαλος η Αντβέρπ
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)
































![Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-372-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442