Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συνύπαρξη Πίτερς και Βεζένκοφ που προκαλεί τρόμο…

Η συνύπαρξη Πίτερς και Βεζένκοφ που προκαλεί τρόμο…

Η αγωνιστική άνοδος του Άλεκ Πίτερς στα τελευταία ματς, μαζί με την… εκτόξευση του απίθανου Σάσα Βεζένκοφ προκαλούν τρόμο σε όλη την Ευρώπη…

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας το απόλυτο στην Basket League και ρεκόρ 6-2 στη Euroleague με 4×4 διπλά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Γηραιά Ήπειρο, ο Έλληνας τεχνικός έχει δώσει ξεκάθαρους ρόλους στους παίκτες του και η χρονιά εκτυλίσσεται με ιδανικό τρόπο μέχρι στιγμής.

Το μεγάλο «όπλο» του φετινού Ολυμπιακού πέρα από την ομοιογένεια είναι και η θέση «4», όπου έχει τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη και τον… διόσκουρο του. Ο λόγος φυσικά για τον Σάσα Βεζένκοφ που έχει κάνει ακόμη μεγαλύτερο step up από την περσινή σεζόν και αποτελεί αναμφίβολα ότι καλύτερο υπάρχει στη Euroleague τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους, όπως και τα βραβεία MVP, όλοι μιλούν για εκείνον, ενώ οι εμφανίσεις του είναι η μία καλύτερη από την άλλη.

Οι μέσοι όροι του σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες προκαλούν… ίλιγγο: 20 πόντοι, 67.9% στο δίποντο (38/56), 48.8% στο τρίποντο (20/41), 85.7% στις βολές (24/28), 8.9 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1.1 κλέψιμο, 0.9 φάουλ, 3.6 κερδισμένα φάουλ, 28.2 PIR. Και όλα αυτά ανά 30:49 χρόνο συμμετοχής. Είναι πρώτος σε όλες τις βασικές κατηγορίες και πρωταγωνιστής στην προσπάθεια απόκτησης πλεονεκτήματος έδρας στα play offs και πρόκρισης στο Final Four της Euroleague.

Ωστόσο, πέρα από τον Βούλγαρο φόργουορντ και τη θραύση που κάνει σε όλα τα παρκέ της Ευρώπης, έχει αρχίσει και ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του και ο παίκτης που αποκτήθηκε για μπακ απ του Βεζένκοφ. Φυσικά πρόκειται για τον Άλεκ Πίτερς, που ήρθε για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Πρίντεζη, όμως πρόκειται αγωνιστικά για έναν δεύτερο… Σάσα στο παρκέ.

O Αμερικανός αποκτήθηκε για να μοιραστεί τον χρόνο στο «4» με τον Βεζένκοφ και παρότι ο Βούλγαρος είναι συγκλονιστικός σιγά σιγά βρίσκει ρυθμό και εκείνος. Στο ματς με την Παρτιζάν σκόραρε 10 πόντους, κόντρα στην Μπάγερν δεν έπαιξε πολύ και είχε μόλις 2 πόντους, όμως κόντρα στον Κολοσσό για το πρωτάθλημα ήταν εκπληκτικός.

Ο Άλεκ Πίτερς χρειάστηκε μόλις 22 λεπτά στο παρκέ για να σημειώσει 21 πόντους! Έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Με 6/6 δίποντα και 3/6 τρίποντα, μη έχοντας δισταγμό στο παιχνίδι του. Έβαλε ορισμένα δύσκολα σουτ, όντας και υπό πίεση, αποδεικνύοντας πως δεν είναι δεινός σκόρερ μόνο όταν σουτάρει ελεύθερος. Ο Πίτερς δείχνει ότι είναι ένας πολύτιμος παίκτης και η σημασία της παρουσίας του στο ρόστερ θα φανεί ακόμη περισσότερο καθώς η σεζόν προχωρά, με παιχνίδια σαν αυτά να προκαλούν τρόμο στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας τι είναι ικανοί να κάνουν και οι δυο φόργουορντ των ερυθρόλευκων, αφού φυσιολογικά πάντα σχεδόν ένας εκ των δυο θα είναι στο παρκέ…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024