Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φθινοπωρινό binge-watching: 5 αγαπημένες ταινίες… μπαίνουν σε σειρά

Φθινοπωρινό binge-watching: 5 αγαπημένες ταινίες… μπαίνουν σε σειρά

Η νοσταλγία συναντιέται με ολοκαίνουργια twists για να γεμίσει σασπένς τα δροσερά βράδια του Νοεμβρίου

Μέχρι τα Χριστούγεννα να μας ξαναβγάλουν από το καβούκι μας, τα πρώτα κρύα μας στρέφουν ολοταχώς προς τις χαρές του cocooning. Και cocooning χωρίς καλή σειρά, ως γνωστόν, είναι μισό cocooning. Αντιθέτως, όταν πασπαλίζεται με την καλύτερη εκδοχή της νοσταλγίας, προσφέρει ακριβώς τα επίπεδα θαλπωρής που σου χρειάζονται για να πάρεις δύναμη για άλλον ένα χειμώνα.

Πέντε νέες σειρές που προσγειώθηκαν στην COSMOTE TV και αντλούν την έμπνευσή τους από ορισμένες από τις αγαπημένες μας ταινίες, έρχονται να ικανοποιήσουν αυτές ακριβώς τις ανάγκες, προσθέτοντας νέα twists και προσεγγίσεις σε κλασικά σενάρια και χαρίζοντάς μας δυνατές ερμηνείες.

Let the Right One In

Vaguely based on: Στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John Ajvide Lindqvist (2004), την ομώνυμη ταινία (2008) και την ταινία Let Me In (2010).

.

Γιατί να πάρεις ποπ κορν: Όπως και το βιβλίο και οι ταινίες, η σειρά περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός (φαινομενικά) 12χρονου κοριτσιού, που στην πραγματικότητα έχει πάψει να μεγαλώνει στα 10 χρόνια που μεσολάβησαν από όταν έγινε βαμπίρ. Αυτή τη φορά, η κεντρική ηρωίδα Eleanor συνοδεύεται από τον πατέρα της (τον εκπληκτικό Demián Bichir), ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει κρυφό το μυστικό της, να της προσφέρει το αίμα που χρειάζεται για να επιβιώσει, αλλά και να ανακαλύψει τη θεραπεία που θα της δώσει πίσω την κανονική της ζωή. Μετακομίζοντας στη σπαραγμένη από το έγκλημα Νέα Υόρκη, οι σχέσεις που αναπτύσσουν με ένα αγόρι που (μοιάζει να) είναι στην ηλικία της Eleanor και τη μητέρα του, μια έμπειρη αστυνομικό, προσθέτουν στην υπόθεση γενναίες δόσεις σασπένς. Συνδυάζοντας ενδιαφέροντα σχόλια για τη μοναξιά και τις ανθρώπινες σχέσεις, με αγωνία και αγνό splatter, η σειρά αξίζει σίγουρα μια θέση στη λίστα σου.

Anne Rice’s Interview with a Vampire

Vaguely based on: Στην ταινία «Συνέντευξη με Έναν Βρικόλακα», με τους Brad Pit, Tom Cruise και Kirsten Dunst.

.

Γιατί να πάρεις ποπ κορν: Πόσο μπορεί να εξελίξει μια σειρά μια ταινία που έχει καταφέρει να γράψει ιστορία; Από ό,τι φαίνεται πολύ, επιλέγοντας έξυπνα να επανερμηνεύσει το αρχικό υλικό των μυθιστορημάτων της Anne Rice αντί να απλώσει την ίδια ιστορία σε περισσότερο χρόνο. Παρά το γεγονός ότι η σειρά ενσωματώνει θέματα που είχαν μείνει εκτός της θρυλικής ταινίας, όπως το ζήτημα της φυλής και αναδεικνύει με πιο κυριολεκτικό τρόπο εκείνα που είχαν παραμείνει στη σφαίρα του υπονοούμενου, όπως η ομοφυλοφιλία, ο προσεκτικός παρατηρητής αναγνωρίζει πως ο πυρήνας της ιστορίας αφορά και τώρα, όπως και τότε, την αναζήτηση της ταυτότητας. Συνολικά, αν έχεις αγαπήσει την ταινία (όπως όλοι μας), η σειρά θα σου φανεί ακριβώς όσο οικεία και ακριβώς όσο καινούργια πρέπει.

American Gigolo

Vaguely based on: Στην ομώνυμη ταινία που καθιέρωσε τον Richard Gere ως σούπερ σταρ – και ως σύμβολο του σεξ.

.

Γιατί να πάρεις ποπ κορν: Ακόμη κι αν έχεις δει δεκάδες φορές την original ταινία, δεν υπάρχει κίνδυνος να σου λείψει το σασπένς. Οι ομοιότητες περιορίζονται στο ότι και πάλι πρωταγωνιστής είναι ένας γοητευτικός συνοδός κυριών (ο εξαιρετικά σέξι Jon Bernthal), ο οποίος έχει φυλακιστεί για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Η υπόλοιπη πλοκή εμφανίζεται σαφώς ανανεωμένη, κρατώντας το μυστήριο εξίσου ζωντανό και δυσεπίλυτο για όλους. Καθώς ο Julian Kayne αποφυλακίζεται και επιστρέφει στο επάγγελμα του συνοδού για να ανακαλύψει ποιος τον παγίδεψε, όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Chucky

Vaguely based on: Ναι, καλά κατάλαβες. Στη διάσημη «Κούκλα του Σατανά».

Γιατί να πάρεις ποπ κορν: Ως ανθρωπότητα φαίνεται πως έχουμε συναποφασίσει ότι τίποτα δεν μας προσφέρει μεγαλύτερη ζεστασιά και θαλπωρή από τον αγνό τρόμο. Ιδίως όταν περνάμε χρόνο στο σπίτι μαζί με το άλλο μας μισό. Η εξεύρεση των αιτιών πίσω από αυτό το γεγονός είναι δουλειά των ψυχαναλυτών. Την κάλυψη της αναντίρρητης ανάγκης μας για ένα καλό θρίλερ, όμως, την έχουν αναλάβει οι δυο σεζόν της σειράς «Chucky» που είναι διαθέσιμες στην COSMOTE TV. Το καλύτερο; Η σατανική κούκλα δεν επιστρέφει απλώς. Φέρει και την υπογραφή του Ντον Μαντσίνι, του αρχικού δημιουργού της, που προσθέτει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο backstory της και αρκετές αποκλίσεις από το γνωστό σε όλους μας υλικό, ώστε να αξίζει να παρακολουθήσεις τη σειρά, ακόμη και αν έχεις «λιώσει» ολόκληρο το original franchise. Απλώς θυμήσου να αφήνεις κανένα φως ανοιχτό.

Control Room

Vaguely based on: Στην ταινία The Guilty με τον Jake Gyllenhaal.

.

Γιατί να πάρεις ποπ κορν: Σασπένς; Έχει μπόλικο. Μυστήριο; Θα βρεις άφθονο και από αυτό. Δράση; Ναι, φυσικά. Πρόσθεσε στα παραπάνω πολυεπίπεδους χαρακτήρες, ένα σφιχτό σενάριο (οι Βρετανοί δεν συνηθίζουν να ξεχειλώνουν τα storylines τους) και την εξερεύνηση δύσκολων θεμάτων, όπως το πένθος, η αδυναμία μας να ξεφύγουμε από το παρελθόν μας και η δυσβάσταχτη δύναμη του τραύματος, και έχεις στα χέρια σου στο Control Room. Για την πλοκή δεν θα σου πούμε πολλά, για να αποφύγουμε τα spoilers. Μάθε, πάντως, πως η σειρά ξεκινά όταν ο Gabe, χειριστής κλήσεων έκτακτης ανάγκης για την υπηρεσία ασθενοφόρων στη Γλασκώβη, δέχεται μια απελπισμένη, ανώνυμη κλήση από μια γυναίκα που ομολογεί ότι μόλις σκότωσε κάποιον – και η οποία αναγνωρίζει τη φωνή του και τον αποκαλεί με το παιδικό του ψευδώνυμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της COSMOTE TV εδώ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024