Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μίλησε στο in για την μουσική συνάντησή του με τον Καραγκιόζη

O Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μίλησε στο in για την μουσική συνάντησή του με τον Καραγκιόζη

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μίλησε και για τις υπόλοιπες δράσεις του Πολυχώρου Πολιτισμού που διευθύνει.

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ο άνθρωπος ορχήστρα, ο μουσικός με το τεράστιο ταλέντο και την ικανότητα να παίζει δεκάδες όργανα συναντά τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

«Ο Καραγκιόζης είναι… Μπακ του Σκουλ» κάθε Κυριακή στις 12:00 και ο αγαπημένος λαϊκός ήρωας μας ταξιδεύει με μια θεότρελη περιπέτεια με τον μπαρμπα-Γιώργο, τον Μορφονιό, τον Νιόνιο, τον Σταύρακα, τα Κολλητήρια σε ρόλους έκπληξη και όλη την παρέα έτσι όπως δεν τους έχετε ξαναδεί: με ζωντανή μουσική μπροστά και πίσω από τον μπερντέ, βιντεοπροβολές και άλλες εκπλήξεις.

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μίλησε στο in για τον Καραγκιόζη αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του Πολυχώρου Πολιτισμού που διευθύνει.

Ήσουν από τα παιδιά που αγαπούσες τον Καραγκιόζη;

Ναι, με τα αδέλφια μου μάλιστα είχαμε φτιάξει αυτοσχέδιο μπερντέ και φιγούρες και κάναμε παραστάσεις για συγγενείς και φίλους.

Τι είναι αυτό που τον κάνει αγαπημένο στα παιδιά ακόμα και σήμερα;

Η μαγεία του και ο ατίθασος χαρακτήρας του. Στα παιδιά αρέσει το αυθεντικό και ο Καραγκιόζης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρωα που κατάφερε να παραμείνει αναλλοίωτος εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Mε ποιο τρόπο τον παρουσιάζεται στο Ωδείο;

Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον Καραγκιόζη και τους υπόλοιπους ήρωες έτσι όπως τους έχουμε γνωρίσει μέσα από την Παράδοση του Θεάτρου Σκιών αλλά ταυτόχρονα μέσα από μια φρέσκια ματιά, συνδυάζοντας βιντεοπροβολές και ζωντανή μουσική φυσικά, μπροστά και πίσω από τον μπερντέ.

Πόσο εύκολο είναι να παίζεις ζωντανά μπροστά σε παιδιά;

Δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί τα παιδιά είναι αγνό και ειλικρινές κοινό. Δεν έχουν τα φίλτρα που έχουμε εμείς οι ενήλικες και δεν θα το κρύψουν αν δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν. Από την άλλη αν καταφέρεις να κεντρίσεις το ενδιαφέρον τους και να τους ενθουσιάσεις η ανταμοιβή είναι μαγική.

Είναι πιο απαιτητικό το παιδικό κοινό σήμερα, λόγω της εξοικείωσης που έχει με το θέατρο;

Όντως σήμερα τα παιδιά πηγαίνουν θέατρο, κινηματογράφο, έχουν δει ποικίλα ψυχαγωγικά και παιδαγωγικά διαδραστικά δρώμενα, συναυλίες κλπ. Αυτό ανεβάζει βέβαια τον πήχη και τις απαιτήσεις μιας παράστασης, ταυτόχρονα όμως σου δίνει και ένα πιο ευρύ δημιουργικό ορίζοντα. Και η αλήθεια είναι ότι αν είσαι ειλικρινής και σέβεσαι το κοινό σου ο βαθμός δυσκολίας είναι πάντα ο ίδιος.

Σε έχουν ταυτίσει με το «άνθρωπος ορχήστρα», πώς το χρησιμοποιείς για να προβάλεις την άλφαβήτα;

Η έκφραση αυτή μου θυμίζει πάντα ένα παιδικό μου ήρωα, τον «άνθρωπο ορχήστρα» Μπερτ στην ταινία «Mary Poppins». Κάπως έτσι έβαλα στην δράση της παράστασης έναν εξίσου τρελούτσικο ήρωα που συναντάει ένα σωρό απίθανους χαρακτήρες, ένα για κάθε γράμμα της Αλφαβήτας ενσαρκωμένους φυσικά από τον πολυτάλαντο Λευτέρη Ελευθερίου.

Τι άλλο γίνεται στον χώρο για το ενήλικο κοινό;

Συναυλίες με αγαπημένους μου φίλους όπως ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Δημήτρης Σταρόβας και η Ευσταθία. Αλλά και μαθήματα Hap Kido, Latin και Tango αλλά και Krav Maga για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Επίσης παρουσιάζουμε τις παιδικές μας παραστάσεις σε σχολεία αλλά και σαν μια εναλλακτική πρόταση για παιδικά πάρτυ που οργανώνουμε στο χώρο μας.

Έχεις παίξει μουσική σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, σε δεκάδες συναυλίες, παραστάσεις και event. Τι είναι αυτό που αγαπάς πιο πολύ;

Την ενέργεια που παίρνω από τον κόσμο. Πιστεύω ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αίσθηση του live.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024