Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Από το 2015 η πρώτη καταγγελία για σωματική βία - Σοκαριστικές αποκαλύψεις από πρώην εργαζόμενη

Κιβωτός του Κόσμου: Από το 2015 η πρώτη καταγγελία για σωματική βία – Σοκαριστικές αποκαλύψεις από πρώην εργαζόμενη

Ο φάκελος πήγε από την Αστυνομία στην Εισαγγελία αλλά σταμάτησε εκεί... λόγω απειλών

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα στόματα σιγά σιγά ανοίγουν και όσα αποκαλύπτονται είναι σοκαριστικά, με τα παιδιά και τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση, βία και «ομερτά».

Πρώην εργαζόμενη παιδαγωγός στο Ίδρυμα της Πωγωνιανής, μιλώντας στο STAR, ανέφερε ότι είχε κάνει επίσημη καταγγελία για σωματική βία από το 2015.

Ο φάκελος, σύμφωνα με την ίδια, πήγε από την Αστυνομία στην Εισαγγελία, ωστόσο σταμάτησε εκεί.

Η παιδαγωγός, ξεκίνησε να εργάζεται στη δομή, τον Νοέμβριο του 2014. Το 2015 και αφού είχε διαπιστώσει πως συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στη ΜΚΟ ασκούσαν σωματική βία σε παιδιά, προχώρησε σε επώνυμη επίσημη καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και στον Δήμο Ιωαννιτών.

«Μου είπαν ότι δέχονται απειλές»

«Προχώρησε η υπόθεση, η αστυνομία έκανε έφοδο στην Πωγωνιανή, πήρε καταθέσεις από τα παιδιά παρουσία εισαγγελέα. Η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα, πήγαν παιδαγωγοί συνάδελφοι μου, έδωσαν και αυτοί καταθέσεις και η υπόθεση σταμάτησε εκεί. Κανένας δεν έμαθε τίποτα πέρα από εκεί. Μου είπε ένας αστυνομικός ότι αυτά που έγραψα εγώ στην καταγγελία είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που είπαν τα παιδιά. Είπαν τρομερά πράγματα. Ούτε από τον δήμο προχώρησε η υπόθεση μάλιστα όταν πήγα κι εκεί, μετά από έναν μήνα να μιλήσω με την υπεύθυνη που είχα κάνει την καταγγελία μου είπε “μην ασχολείσαι καθόλου γιατί δεχθήκαμε απειλές”», ανέφερε η γυναίκα.

Μάλιστα, προσπάθησε να ενημερώσει και τον πατέρα Αντώνιο προσωπικά αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Μόνο αφού προσποιήθηκε ότι ήταν κάποια που ήθελε να κάνει μια μεγάλη δωρεά κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του.

Στην καταγγελία της, η γυναίκα ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο παιδαγωγός άρπαξε το παιδί από τα μπράτσα και το έριξε με δύναμη στο καπάκι της τουαλέτας. Το καπάκι έγινε χίλια κομμάτια και οι κοκκινίλες στα χέρια του παιδιού ήταν εμφανείς. Την επόμενη μέρα είχαν γίνει μώλωπες…

Στις 15 Απριλίου 2015 βρήκα ένα από τα βρέφη σε άσχημη κατάσταση. Η υπεύθυνη παιδαγωγός του ορόφου μου ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε όλη νύχτα. Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού από τη θέση του. Ο γιατρός μου είπε ότι η συγκεκριμένη κάκωση πονάει φριχτά».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024