Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά της πόλης Κομπάνι στην βόρεια Συρία, αναφέρουν οι κουρδικές δυνάμεις, σύμφωνα με το AFP. Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε η Άγκυρα και στο βόρειο Ιράκ. Με tweet το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει: «Ώρα να λογοδοτήσετε!».

To CNN Τουρκίας γράφει: «Σύμφωνα με τις τελευταίες έκτακτες πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε αεροπορική επιχείρηση στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρονται τα εξής: «Οι προδότες θα λογοδοτήσουν. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πλήττονται τρομοκρατικοί στόχοι στη Συρία και το Ιράκ».

Βίντεο από το Κομπάνι

Το ευρωπαϊκό τμήμα της φιλοκουρδικής οργάνωσης HDP αναφέρει:

Η ήττα του ISIS άρχισε στην πόλη Κομπάνι.

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τώρα το κέντρο της πόλης #Kobani και κάποια άλλα μέρη στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Ερντογάν φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Όλες οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως!

Η στοχοποίηση των Κούρδων της Συρίας

Η Άγκυρα είχε φωτογραφήσει τους Κούρδους στη Συρία ως υπεύθυνους για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος, είναι στόχος βομβαρδισμών της αεροπορίας της τουρκικής κατοχής», ανακοίνωσε ο Φαρχάντ Σάμι, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων, συνασπισμού στον οποίο κυριαρχούν οι κουρδικές δυνάμεις, και ο οποίος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση της Κωνσταντινούπολης.