Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «χρυσή» ενδεκάδα που βλέπει το Μουντιάλ από την τηλεόραση (pics)

Η «χρυσή» ενδεκάδα που βλέπει το Μουντιάλ από την τηλεόραση (pics)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έκανε σέντρα και to10.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα των… άτυχων της διοργάνωσης.

Η μεγάλη στιγμή για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους έφτασε. Το Μουντιάλ του Κατάρ έκανε σέντρα και τα «αστέρια» της στρογγυλής θεάς είναι έτοιμα να μας προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις.

Οι τελικές 26αδες των 32 χωρών βρίσκονται στο Κατάρ για να αγωνιστούν στην 22η έκδοση του τουρνουά, ωστόσο δεν λείπουν και ηχηρές… αναγκαστικές απουσίες.

Διαβάστε επίσης: Ουγγαρία – Ελλάδα 2-1: Ήττα σε… νεκρό χρόνο

To10.gr σύλλεξε την καλύτερη ενδεκάδα των… άτυχων και σας την παρουσιάζει.

1 Μάικ Μενιάν, Γαλλία  

Το επόμενο Νο1 της Γαλλίας. Φυσικά ο λόγος για τον κίπερ της Μίλαν, Μάικ Μενιάν ο οποίος βρισκόταν στα πλάνα του Ντιντιέ Ντεσάν, ως ένας άξιος αντικαταστάτης του αρχηγού των «τρικολόρ», Ούγκο Γιορίς. Ωστόσο η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, καθώς τραυματίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ένα ματς κόντρα στην Αυστρία στο πλαίσιο του Nations League.

Ο Μενιάν έκανε ντεμπούτο με την εθνική το 2020 και από τότε μετράει πέντε εμφανίσεις, έχοντας καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία σε δύο περιπτώσεις.

2. Ρις Τζέιμς,  Αγγλία 

Ο δεξιός μπακ της Τσέλσι είναι μια ακόμη απώλεια για την Εθνική Αγγλίας στα άκρα. Ο 22χρονος οπισθοφύλακας τραυματίστηκε τον Οκτώβριο κόντρα στην Μίλαν, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να δείχνουν πως θα έπρεπε να παραμείνει στα «πιτς» για δύο μήνες.

Ο Ρις Τζέιμς έχει καταγράψει μέχρι στιγμής με το εθνόσημο 15 συμμετοχές, έχοντας «σερβίρει» και μια ασίστ.

3. Μπεν Τσίλγουελ, Αγγλία  

Μια ακόμη απώλεια στα μπακ για την Αγγλία. Εκτός από τον Ρις Τζέιμς και ο Μπεν Τσίλγουελ δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών στα γήπεδα του Κατάρ. Ο μπακ της Τσέλσι αναμένεται να μείνει εκτός δράσης αρκετές εβδομάδες, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον καναπέ του σπιτιού του.

Με την φανέλα των «Τριών Λιονταριών» μετράει 17 συμμετοχές, με απολογισμό ένα γκολ και πέντε ασίστ.

4. Ενγκολό Καντέ, Γαλλία  

Η σεζόν για τον βραχύσημο μέσο της Τσέλσι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ενδεικτικό είναι πως ο Καντέ έχει καταγράψει μόλις δύο συμμετοχές με την φανέλα της Τσέλσι.

Ο 31χρονος μέσος υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό του στον μηριαίο, με τον ίδιο να περνά την πόρτα του χειρουργείου και να μένει εκτός για τέσσερις μήνες. Ο Καντέ μετράει με την φανέλα της Γαλλίας 53 εμφανίσεις, έχοντας δύο γκολ.

5. Πολ Πογκμπά, Γαλλία 

Ακόμη ένα βασικό «γρανάζι» στην μεσαία γραμμή της Γαλλίας. Ο μέσος της Γιουβέντους τραυματίστηκε στα μέσα της σεζόν, λίγες εβδομάδες αφότου είχε πάρει την μεταγραφή στους «μπιανκονέρι», με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Μουντιάλ.

Ο 29χρονος μετράει με τους «τρικολόρ» 91 συμμετοχές, έχοντας καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα έντεκα φορές.

6. Τζιοβάνι Λο Σεσλο, Αργεντινή 

Ένα μεγάλο «πλήγμα» για την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Ο Λο Σεσλο τραυματίστηκε σοβαρά στον τετρακέφαλο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έχασε έτσι την ευκαιρία να παρεβρευθεί στο δεύτερο μουντιάλ της καριέρας του.

Ο Αργεντίνος μέσος έχει καταγράψει με την φανέλα της πατρίδας του, 41 συμμετοχές με δύο γκολ και οκτώ ασίστ.

7. Μάρκο Ρόις, Γερμανία  

Αν υπήρχε ρεσιτάλ ατυχίας, τότε αυτό θα κατέληγε στον Μάρκο Ρόις. Ο αρχηγός της Μπορούσιας Ντόρτμουντ θα μείνει εκτός από μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση, με τον Γερμανό μεσοεπιθετικό να ταλαιπωρείται από φλεγμονή στον αστράγαλο.

Ο Ρόις χάνει το τέταρτο μεγάλο τουρνουά με την Γερμανία την τελευταία δεκαετία. O 33χρονος είναι διεθνής από το 2011, έχοντας καταγράψει 48 συμμετοχές με τα «πάντσερ», έχοντας απολογισμό έντεκα τέρματα.

8.  Ντιόγκο Ζότα, Πορτογαλία 

Ένα μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον Φερναντό Σάντος. Ο Ντιόγκο Ζότα τραυματίστηκε στην γάμπα στην νίκη της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Οκτώβριο, θέτοντας τον εαυτό του εκτός πλάνων του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο 25χρονος έχει σημειώσει 10 γκολ σε 29 συμμετοχές με τους Ίβηρες, με την απουσία του να αποδυναμώνει αρκετά την επιθετική γραμμή των Πορτογάλων.

9. Κρίστοφερ Ενκουνκού, Γαλλία 

Το όνειρο του Κρίστοφερ Ενκουνκού για συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ με τη φανέλα της Γαλλίας είχε άδοξο τέλος, μιας και ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αποστολή των Τρικολόρ αφού τραυματίστηκε μετά από μαρκάρισμα του Εντουάρντο Καμαβινγκά στην προπόνηση.

Με την φανέλα της Γαλλίας, έχει καταγράψει οκτώ συμμετοχές, έχοντας μοιράσει και δύο ασιστ.

10. Σάντιο Μανέ, Σενεγάλη

Το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώθηκε για τη Σενεγάλη. Μπορεί αρχικά να συμπερίληφθηκε στην αποστολή της ομάδας του Αλιού Σισέ αλλά εν τέλει ο Μανέ δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να να αγωνιστεί στα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ. Η Ομοσπονδία της χώρας επιβεβαίωσε και επίσημα την απουσία του επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος θα αφήσει την εθνική του χωρίς τον μεγαλύτερο της σταρ.

Με την Σενεγάλη έχει καταγράψει 91 συμμετοχές με απολογισμό 33 γκολ.

11. Καρίμ Μπενζεμά, Γαλλία 

Ένα ακόμη μεγάλο «πλήγμα» για την Γαλλία. Μετά τους Πογκμπά, Καντέ, Ενκουκού, και ο Καρίμ Μπενζεμά χάνει το Μουντιάλ ! Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης προπονήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο (19/11) με την Εθνική, αλλά αποχώρησε τραυματίας μετά από λίγα λεπτά με τις εξετάσεις να δείχνουν πως εν τέλει δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί με τη φανέλα των Τρικολόρ στο τουρνουά.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024