Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρβιτσιώτης: Οι κόκκινες γραμμές μας είναι οι γαλάζιες γραμμές των συνόρων μας

Βαρβιτσιώτης: Οι κόκκινες γραμμές μας είναι οι γαλάζιες γραμμές των συνόρων μας

Τι είπε για παρακολουθήσεις

«Οι απειλές της Τουρκίας ούτε μας αγγίζουν, ούτε μας φοβίζουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στις αρχές του διαλόγου και όχι του παραλόγου, του Διεθνούς Δικαίου και όχι της αυθαιρεσίας, της καλής γειτονίας και όχι του ‘τσαμπουκά’» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε πως η χώρα μας «δεν ακολουθεί τη μονότονη και συνεχιζόμενη επιθετική ρητορική της Άγκυρας, η συμπεριφορά της οποίας αποδοκιμάζεται συνεχώς από εταίρους και συμμάχους».

Διαβάστε επίσης: Νέα δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ερντογάν – Το 44% θα ψήφιζε οποιονδήποτε αντίπαλό του

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε με αφορμή την επιθετική ρητορική της Άγκυρας: «Να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας απέναντι σε κάθε απειλή. Οι κόκκινες γραμμές μας είναι οι γαλάζιες γραμμές των συνόρων μας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι «έχουμε καταστήσει σαφές ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, όπου αλλού κρίνουμε και σε χρόνο που εμείς θα αποφασίσουμε ότι υπηρετούνται και διασφαλίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις, καθώς η προσπάθεια πώλησης F-16 προς την Τουρκία δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να περνά απαρατήρητο».

«Πρόκειται για μια μακρά διαδικασία που χρειάζεται την έγκριση της Γερουσίας, η οποία έως σήμερα δεν έχει δώσει το ‘πράσινο φως’, εκεί όπου επιπλέον μετά τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές δεν άλλαξαν οι συσχετισμοί δυνάμεων. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε θέση υπεροχής και ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα, καθώς προχωρά κανονικά το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16, ενώ έχει ήδη κατατεθεί επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ για την ένταξη στο πρόγραμμα των F-35».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποκλοπών. Όπως τόνισε, «η πολιτική ζωή δεν μπορεί να είναι δέσμια από λίστες ονομάτων που βγαίνουν σε… δόσεις και με ατεκμηρίωτα στοιχεία». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «επιβιώσει» πολιτικά μέσα από το θέμα, επιδιδόμενος «σε μια τοξική αντιπολίτευση, καθώς δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει άλλο πολιτικό αφήγημα» πρόσθεσε.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και στις έρευνες που διεξάγει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη της αλήθειας. Πρέπει να πέσει φως και να μην υπάρχουν σκιές» κατέληξε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024