Το «Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, τους nomads artcore και το «Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά»

Διαβάστε επίσης: Lego vs Playmobil: Ποιος νικάει την μάχη – Τι αρέσει στα παιδιά

Μια γιορτή τέχνης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες

Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που, δυστυχώς, δε σταματάει να είναι επίκαιρο.

Παιδιά πρόσφυγες, παιδιά σε αγκαλιές ή μόνα, παιδιά ασυνόδευτα, παιδιά που έχουν χωριστεί από την οικογένειά τους, γεμίζουν τους τοίχους ενός κτιρίου ενώ παράλληλα ιστορίες και σκέψεις, σαν μνήματα, χαρτογραφούν διαδρομές και πορείες φτιάχνοντας μικρά σύμπαντα. Φωτογραφικά στιγμιότυπα μπλέκονται ε ψηφιακές καταγραφές και εικαστικές παρεμβάσεις και δημιουργούν έναν καλλιτεχνικό παιδότοπο, σε έναν χώρο με έντονη ιστορία, στο Πάρκο του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο.

Εργαστήρια

– Συλλογιστικοί Περίπατοι για σχολεία: Κάθε πρωί από 14 μέχρι 25 Νοέμβρη 9:00 – 13:00.
– Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας: Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 11:00 ε 15:00/ για παιδιά 12 ε 18 ετών.
– Θεατρικό Παιχνίδι: Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 11: 00 ε 12: 30 / για παιδιά 6 ε 12 ετών.
– Μουσικό Εργαστήριο: Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 18:00 ε 19:30 / για παιδιά 10 ε 18 ετών.

Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους.
19/11 και 20/11 στις 18.00 – 21.00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου), Ελευθερίου Βενιζέλου, Δάφνη