Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: «Μας εκβίαζαν να μην πούμε τι συμβαίνει» - Γιατί άργησαν να ανοίξουν τα στόματα

Κιβωτός του Κόσμου: «Μας εκβίαζαν να μην πούμε τι συμβαίνει» – Γιατί άργησαν να ανοίξουν τα στόματα

Τους απαγόρευαν να μιλούν μεταξύ τους

Με κομμένη την ανάσα η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταγγελίες που βλέπουν τη δημοσιότητα για κακοποιήσεις παιδιών σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που υπόσχεται έρευνα και κυρώσεις αν αποδειχθούν οι καταγγελίες, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας (21/11) σε σύσκεψη στο Μαξίμου θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τη λειτουργία της οργάνωσης και τα παιδιά που φιλοξενούνται όσο η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Νέα μαρτυρία ενός κοριτσιού από δομή της Κιβωτού στη Χίο φέρνει στο φως η ΕΡΤ. Η ανήλικη υποστηρίζει ότι τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα και περιγράφει τα σκληρά χρόνια που φέρεται να βίωσε στην δομή της Χίου.

«Με έβαζαν να μαζεύω κουκουνάρια. Κάθε φορά που δεν άκουγα με έκλειναν στο δωμάτιο, ξεχνούσαν να μου φέρουν φαγητό γενικώς τα παιδιά εκεί πέρα είναι σαν δούλοι» λέει στην ΕΡΤ.

Τους απαγόρευαν να μιλούν μεταξύ τους

Αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία ισχυρίζεται η ανήλικη πως ζούσαν τα παιδιά της Κιβωτού και όπως λέει πολλές φορές τους απαγόρευαν να μιλούν ακόμη και μεταξύ τους.

«Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στην απομόνωση δεν σου επέτρεπαν να μιλάς με τα άλλα παιδιά και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι δεν κάνει να σου μιλάνε» ισχυρίζεται.

Η ανήλικη κοπέλα έζησε στην δομή της Χίου από τα 7 έως τα 14 της χρόνια, ενώ σήμερα βρίσκεται σε ξενώνα άλλης οργάνωσης μακριά από τη Χίο.

«Από την δομή εκείνη έφυγα γιατί άρχισα να βγάζω την αλήθεια και να τα λέω και στους ψυχολόγους και έξω και αυτοί αυτό δεν το ήθελαν και λέγαν και στα άλλα παιδιά ότι αν δεν πεις αυτά που θέλουν σου βάζουν τιμωρία».

«Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει»

Όπως περιγράφει στην ΕΡΤ τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα.

«Όλο το περιβάλλον ήταν έτσι και όλα τα παιδιά είχαμε πολύ χάλια ψυχολογία. Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει». Μία μαρτυρία που έρχεται να προστεθεί σε εκείνες άλλων παιδιών που καταγγέλλουν σήμερα τη δομή ακόμη και υπό καθεστώς φόβου.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024