Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αν δεν βοηθήσουμε την Ουκρανία θα οδηγηθούμε σε έναν κόσμο χάους - Ο πόλεμος έχει κανόνες

ΗΠΑ: Αν δεν βοηθήσουμε την Ουκρανία θα οδηγηθούμε σε έναν κόσμο χάους – Ο πόλεμος έχει κανόνες

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τους κανόνες του πολέμου

Μετά την προειδοποίησή του ότι, αν δεν βοηθήσουμε την Ουκρανία να διασφαλίσει το μέλλον της μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία τότε θα οδηγηθούμε σε έναν κόσμο τυραννίας και χάους, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, τόνισε ότι η Μόσχα αλλά και η Κίνα θέλουν έναν κόσμο όπου η ισχύς θα χρησιμοποιείται για την επίλυση των διαφορών.

Γι’ αυτό και δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το Διεθνές Δίκαιο, θέλοντας να περιγράψει παράλληλα το διακύβευμα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Το Πεκίνο, όπως και η Μόσχα, επιδιώκουν έναν κόσμο όπου η ισχύς επιβάλλει την θέλησή της, όπου οι διαφορές επιλύονται δια της ισχύος και όπου οι αυταρχικοί ηγέτες μπορούν να πνίξουν την φλόγα της ελευθερίας», είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου κατά την ομιλία του στο Διεθνές Φόρουμ για την Ασφάλεια του Χάλιφαξ στον Καναδά.

Η Ουκρανία ανέδειξε το πρόβλημα του Ειρηνικού

Ο πόλεμος της Μόσχας κατά του Κιέβου «ανέδειξε το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού», είπε αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκεί η Κίνα στην ζώνη αυτή.

«Στον πόλεμο υπάρχουν πάντα κανόνες. Και αν μία μεγάλη δύναμη μπορεί να παραβιάσει αυτούς του κανόνες, ενθαρρύνει τους άλλους να αψηφήσουν το Διεθνές Δίκαιο και του διεθνείς κανόνες», είπε παραλληλίζοντας την Κίνα και τη Ρωσία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε αυτούς τους κανόνες – και ιδιαίτερα την θεμελιώδη αρχή της ασυλίας των αμάχων», τόνισε ο Λόιντ Οστιν.

Οι συμμαχίες της Ρωσίας

Οι προσπάθειες της Μόσχας να εξασφαλίσει την υποστήριξη χωρών όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν νέα ζητήματα ασφαλείας για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Η Ρωσία στράφηκε προς το Ιράν και την Βόρεια Κορέα για να στηριχθεί στην επίθεσή της κατά της Ουκρανίας και ειδικότερα χρησιμοποιώντας ιρανικά drones για να σκοτώνει Ουκρανούς».

Επαναλαμβάνοντας την πλέον ισχυρή και απερίφραστη τοποθέτησή του από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ο Λόιντ Όστιν προειδοποίησε και για τον κίνδυνο παγκόσμιας διασποράς των πυρηνικών όπλων.

«Οι αυταρχικοί ηγέτες φίλοι του Πούτιν παρακολουθούν. Και μπορεί να συμπεράνουν ότι η απόκτηση πυρηνικών όπλων θα τους δώσει “άδεια κυνηγιού”. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία επικίνδυνη σπείρα πυρηνικής διασποράς», είπε ο Λόιντ Όστιν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024