Νάσος Ηλιόπουλος: «Δεν τιμά τον κ. Οικονόμου να παριστάνει τον ανόητο – Επαναδιαπραγμάτευση της ελληνογαλλικής συμφωνίας»
Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε ότι θα καταργήσει την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, αλλά θα την επαναδιαπραγματευθεί.
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον Γιάννη Οικονόμου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ομιλία Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν περιμέναμε ότι θα τολμούσε να δώσει μισή απάντηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο εκπρόσωπος του εθνικού κοριού«, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Δεν τον τιμά να παριστάνει τον ανόητο»
«Ωστόσο δεν τον τιμά το να παριστάνει τον ανόητο», δήλωσε χαρακτηριστικά, «επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ‘καταργήσει’ τις συμφωνίες για τα γαλλικά εξοπλιστικά, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τις επαναδιαπραγματευθεί, προκειμένου χρήματα από τα 14 δις που υπέγραψε μόνος του ο κ. Μητσοτάκης σε δυο χρόνια, να μείνουν στην εγχώρια βιομηχανία, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχετικά προγράμματα σε όλες τις χώρες του κόσμου».
Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος απηύθυνε ένα ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητώντας του αν «μπορεί να απαντήσει, εάν παρακολουθούσαν τον γενικό διευθυντή εξοπλισμών κ. Αλεξόπουλο, για να ελέγχουν τη ροή του χρήματος από τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών που υπέγραψαν»,
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442