Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης – αξιοποίησης της Βίλας Λουμίδη
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της ιστορικής βίλας Λουμίδη από τον Δήμο Αμαρουσίου και οι πρώτες φωτογραφίες των οικοδομικών ενεργειών δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο ακίνητο της Βίλας Λουμίδη, στο οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και αξιοποίησής του.
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το έργο – προϋπολογισμού 927.790,65€ που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου – από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον ανάδοχο εργολάβο.

Η σημερινή μορφή της βίλας Λουμίδη
Το ανακαινισμένο κτίριο, αναμένεται μέσα στο 2023 να παραδοθεί στους πολίτες και με την ιδιότητα πλέον του πολιτιστικού πολυχώρου θα αποτελέσει κόμβο τεχνών και δημιουργίας όχι μόνο για το Μαρούσι αλλά για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου.
Ο Δήμαρχος υπογραμμίζει ακόμη το θέμα της ασφάλειας της περιοχής καθώς το ερειπωμένο κτίσμα, συνιστούσε εστία πολλών κινδύνων για αρκετά χρόνια.
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
- Καιρός: Κυριακή και Δευτέρα η μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση – Η τάση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του μήνα
- Μουντιάλ 2026: Η φωτογραφία με τον Μέσι που δείχνει γιατί η Αργεντινή είναι πραγματική «ομάδα»
- Ομάδα διαχείρισης κρίσεων στην ΕΕ για σπάνιες γαίες – Κλιμάκωση με Κίνα

