Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία για τη διαρροή υλικού της δικογραφίας

Κιβωτός του Κόσμου: Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία για τη διαρροή υλικού της δικογραφίας

Πρόκειται για μία δικογραφία, που ακόμα δεν έχει γυρίσει στην Εισαγγελία Ανηλίκων, που έδωσε τη σχετική παραγγελία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να διατάξει αύριο, Παρασκευή, προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή υλικού της δικογραφίας που σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου.

Πρόκειται για μία δικογραφία, που ακόμα δεν έχει γυρίσει στην Εισαγγελία Ανηλίκων που έδωσε τη σχετική παραγγελία.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελική παρέμβαση για τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό ανηλίκων στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, που την ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με στοιχεία που της διαβιβάστηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη και αφορούν σε καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά και άλλα θέματα όπως διατροφής και διαχείρισης, αλλά και καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Έχει δώσει κατάθεση ένας 19χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που περιγράφει σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν σε ηλικία 16 ετών, καταγγέλλοντας δύο άνδρες εργαζόμενους.

Ελέγχονται έξι δομές της Κιβωτού.

Η ανακοίνωση για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

«Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, της ‘κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη από οικείο, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση’ και της ‘σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ έξακολούθηση’, που φέρεται να τελέστηκαν ή να τελούνται σε βάρος ανηλίκων, φιλοξενούμενων στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ‘Κιβωτός του Κόσμου’, με έδρα την οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και συγκεκριμένα στις δομές της Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας, ύστερα άπο έγγραφη αναφορά – καταγγελία που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή ‘Συνήγορος του Πολίτη’ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Το Υπουργείο Εργασίας αποσύρει διάταξη για παραχώρηση κτιρίου στην Κιβωτό

Την απόσυρση της διάταξης για παραχώρηση χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», μετά την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Ανακοινώνεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι αποσύρεται η διάταξη, που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας, για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων.

»Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

»Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024