Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Ψηλά στην «ατζέντα» λιπάσματα και επισιτιστική ασφάλεια

ΕΕ: Ψηλά στην «ατζέντα» λιπάσματα και επισιτιστική ασφάλεια

Τι θα απασχολήσει το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας

Το σχέδιο διαθεσιμότητας των λιπασμάτων το οποίο ανακοινώθηκε από την Κομισιόν, καθώς και η επισιτιστική ασφάλεια θα αποτελέσουν τα σημεία αιχμής του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 21 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Κομισιόν, ενώ η ισπανική αντιπροσωπία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των λιπασμάτων που συνιστούν τη βάση για την επισιτιστική ασφάλεια. Το σημείο αυτό θα συζητηθεί σε δημόσια συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης: Στύλιος: Στόχος η παραγωγή ασφαλέστερων, θρεπτικών και βιολογικών τροφίμων

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν στις 9 Νοεμβρίου παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα δράσεων και κατευθύνσεων σχετικά με τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της οικονομικής προσιτότητας των λιπασμάτων αλλά και  τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων που ταλανίζουν επί του παρόντος τους αγρότες και τη βιομηχανία της ΕΕ, καθώς και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Παράλληλα, κατέθεσε προτάσεις για βέλτιστες πρακτικές και τρόπους που θα βοηθήσουν τους γεωργούς να βελτιστοποιήσουν τη χρήση λιπασμάτων και να μειώσουν την εξάρτησή τους, διασφαλίζοντας παράλληλα τις αποδόσεις

Επίσης, τη συνεδρίαση θα απασχολήσει η πρόοδος της εφαρμογής της νέας δασικής στρατηγικής της ΕΕ για το 2030, οι γεωργικές πτυχές του κανονισμού για την αποκατάσταση της φύσης, ενώ οι υπουργοί θαενημερωθούν από την Επιτροπή σχετικά με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης των τομέων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ανάγκη ανάπτυξης και ενίσχυσης της βιώσιμης παραγωγής του τομέα φυκών.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024