
Ουγγαρία: Θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν την Τουρκία
Η Ουγγαρία και η Τουρκία είναι τα μόνα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την ένταξη των δύο χωρών.
Η Ουγγαρία θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν την Τουρκία, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Η Ουγγαρία και η Τουρκία είναι τα μόνα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την ένταξη των δύο χωρών.
Η ουγγρική κυβέρνηση έχει καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία.
Το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου
Όπως είχε γίνει γνωστό τον Οκτώβριο, η Ουγγαρία θα επικυρώσει την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το Politico, ο επικεφαλής τού επιτελείου του πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, Gergely Gulyás, ανέφερε στις 22 Οκτωβρίου ότι η χώρα του θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν το ΝΑΤΟ θα γινόταν ισχυρότερο με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία, ο Gulyás απάντησε ότι το ελπίζει.
Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί εάν η επέκταση είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας της Ουγγαρίας, αλλά είπε ότι αυτό είναι άσχετο τώρα, σύμφωνα με ουγγρικά δημοσιεύματα.
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
- Σοκ την Ουκρανία: Σκελετωμένοι στρατιώτες από έλλειψη τροφής – Ξήλωσαν ανώτατο διοικητή
- Τέιλορ Σουίφτ – Bad Bunny: Οι απόλυτοι σταρ όλων των εποχών στο Spotify
- Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Αναμένουμε σύντομα μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό – Τι λέει για τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη
- Καμία σχέση ο ορισμός του Ευαγγέλου με τα ντέρμπι της Super League




