Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληραίνει η σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Σκληραίνει η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Σκηνικό «Novartis 2» βλέπει η ΝΔ • «Δεν θα γυρίσουμε στις εποχές που κάποιοι φορούσαν κουκούλες» σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη

Με επιθέσεις ταυτόχρονα από Μαξίμου και ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνει σε βάρος της κυβέρνησης ένα σκηνικό «Novartis 2» αλλά και με επίμονες βολές της Κουμουνδούρου για «ευθύνες Μητσοτάκη» σκληραίνει η πολιτική κόντρα για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Δεν θα γυρίσουμε στις εποχές που κάποιοι φορούσαν κουκούλες» σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη, ανεβάζοντας χθες τους τόνους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυρίως με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις της βουλευτού Θεανώς Φωτίου και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μαντζουράνη.

Από την κυβέρνηση επιμένουν να δείχνουν στη θεσμική οδό της Δικαιοσύνης για διεξοδική διερεύνηση, κάνοντας λόγο για παραδοχή ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, με βάση τις εκτιμήσεις Μαντζουράνη, ο οποίος είναι και ο δικηγόρος του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι μπορεί να βγει άκρη «από μαρτυρίες». Πρώτη αντέδρασε η γαλάζια παράταξη με την αποστροφή ότι «το έχουμε ξαναδεί το έργο», αλλά «η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα».

Η Πειραιώς έβαλε στο κάδρο τους Βαξεβάνη και Μαντζουράνη, μιλώντας για «»έργο» που ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για «λίστες» παρακολουθήσεων και αναφορά σε δύο ανώνυμες «πηγές», συνεχίστηκε με τον Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο και ήρθε και ο  Μαντζουράνης να ζητήσει την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων».

Το Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, έλεγε προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποφασίζει να στρέψει την κριτική του σε άλλα πεδία, όπως αυτό της οικονομίας, «επειδή αδυνατεί να τεκμηριώσει στο ελάχιστο όσα εξωφρενικά ο ίδιος και τα στελέχη του διακινούν για τα λογισμικά παρακολούθησης, επειδή ο δικηγόρος του κ. Βαξεβάνη παραδέχεται την απουσία τεκμηρίων».

Οχι εσωστρέφεια

Την ίδια στιγμή πάντως που η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ «και τους συκοφαντικούς βραχίονές του» ότι ενορχηστρώνουν «εκστρατεία λάσπης», ζητείται μεγαλύτερη γαλάζια κινητικότητα και όχι εσωστρέφεια, πόσω μάλλον σιωπή. Χαρακτηριστική η προτροπή του γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη προς τους γαλάζιους ότι «οφείλουμε να βγούμε μπροστά, καθαρά, και να μην κρυφτεί κανείς» για τους επόμενους «πιο πολιτικούς» μήνες μέχρι τις κάλπες του 2023.

Για τις παρακολουθήσεις το Μαξίμου επιμένει ότι καμία δημόσια αρχή δεν χρησιμοποίησε κακόβουλα λογισμικά τύπου Predator και φέρνει σε πρώτο πλάνο τη δικαστική έρευνα για ό,τι στοιχείο έρχεται στη δημοσιότητα.

«Καμία ελληνική Αρχή Ασφαλείας, κανένας κρατικός φορέας στη χώρα δεν είχε την οποιαδήποτε συνδιαλλαγή προμήθειας για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου για αυτού του είδους τα κακόβουλα λογισμικά. Ετσι γίνεται στις Δημοκρατίες» επανέλαβε (στο MEGA) ο Οικονόμου.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024