Δημιουργείται Πάρκο Εκδηλώσεων στο Δήμο Μυτιλήνης
Στον ελεύθερο χώρο, των 3 στρεμμάτων, που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο και κοντά στο παλιό Λιμάνι της Επάνω Σκάλας, θα κατασκευαστεί Πάρκο Εκδηλώσεων με τη δημιουργία ενός ανοιχτού αμφιθεάτρου.
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε τη σύμβαση της κατασκευής του έργου «Πάρκο Εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα», στη Μυτιλήνη. Το συνολικό ποσό της σύμβασης, ανέρχεται σε 787.484 € (προϋπολογισμού μελέτης: 1.061.000 €).
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ και η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών του παραπάνω έργου καθορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, αρχόμενη από σήμερα.
Στον ελεύθερο χώρο, των 3 στρεμμάτων, που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο και κοντά στο παλιό Λιμάνι της Επάνω Σκάλας, θα κατασκευαστεί Πάρκο Εκδηλώσεων με τη δημιουργία ενός ανοιχτού αμφιθεάτρου ημικυκλικής διάταξης.
Επιπλέον, μπροστά του θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος επίπεδος ανοιχτός χώρος εκδηλώσεων με εκατέρωθεν χώρους στάσης και σκίασης (φύτευση και λίθινα καθιστικά), απαραίτητους για τους θερινούς μήνες.
Οι χαράξεις επί του δαπέδου είναι καμπύλες γραμμές σε τρία χρώματα, που σχεδιαστικά υποδέχονται τον επισκέπτη από την είσοδο και τον οδηγούν στο χώρο του αμφιθεάτρου ή στο χώρο του τοξοειδούς μεταλλικού στεγάστρου. Αξιοποιείται, ακόμη, και ο χώρος κάτω από το αμφιθέατρο, κυρίως, ως αποθηκευτικός αλλά και ως τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ. Παρακείμενα, επίσης, δημιουργείται και χώρος στάθμευσης 25 αυτοκινήτων.
Οι χώροι φύτευσης περιβάλλονται από χαμηλά λίθινα τοιχία που είναι και καθιστικά, ενώ τα φυτά που θα τοποθετηθούν είναι μεγάλοι θάμνοι και δέντρα με μικρό ριζικό σύστημα και αντοχή στον βοριά και τη θάλασσα. Τα υλικά επίστρωσης του χώρου εκδηλώσεων είναι χυτό βοτσαλωτό σε τρία διαφορετικά χρώματα.
- Μανιάτης προς ΕΕ: Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους το σύστημα τηλεδιοίκησης και αυτόματης πέδησης ETCS στην Ελλάδα;
- Δήμος Παλλήνης: Οριστική λύση για τις εργατικές κατοικίες Παλλήνης
- «Ο Γκουαρντιόλα απέρριψε την πρόταση της Ιταλίας» (vid, pic)
- Πυρκαγιές στην Ισπανία: Για δραματική κατάσταση κάνει λόγο ο Σάντεθ – Η Ελλάδα στέλνει δύο Καναντέρ
- Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της νέας μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας
- «Βάλτε κόκκινο κουμπί» – Aνησυχία στις ΗΠΑ μετά την κυβερνοεπίθεση από αυτόνομο σύστημα της OpenAI


