Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Το σχόλιο Ζελένσκι περί «Μινσκ 3» επιβεβαιώνει την απροθυμία του Κιέβου να διαπραγματευτεί

Ρωσία: Το σχόλιο Ζελένσκι περί «Μινσκ 3» επιβεβαιώνει την απροθυμία του Κιέβου να διαπραγματευτεί

«Δεν θα υπάρξει Μινσκ 3, το οποίο η Ρωσία θα παραβιάσει αμέσως μετά τη συμφωνία", είχε δηλώσει ο Ζελένσκι.

Η δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία «Μινσκ 3» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο των G20 στο Μπαλί ο ουκρανός πρόεδρος απέκλεισε σήμερα μια τρίτη «συμφωνία Μινσκ»– μια αναφορά στις δύο αποτυχημένες συμφωνίες εκεχειρίας ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα σχετικά με το καθεστώς της περιφέρειας του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

«Το σχόλιο Ζελένσκι περί «Μινσκ 3″ επιβεβαιώνει την απροθυμία του να διαπραγματευτεί»

«Δεν θα επιτρέψουμε να περιμένει η Ρωσία, να αναπτύξει δυνάμεις και μετά να ξεκινήσει μια νέα σειρά τρόμου και παγκόσμιας αποσταθεροποίησης. Δεν θα υπάρξει Μινσκ 3, το οποίο η Ρωσία θα παραβιάσει αμέσως μετά τη συμφωνία», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ερωτηθείς σήμερα αν η δήλωση επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, ο Πεσκόφ απάντησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti : «Απολύτως».

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ελάχιστες τους τελευταίους μήνες έπειτα από την κατάρρευση των αρχικών προσπαθειών να συμφωνηθεί εκεχειρία με διαμεσολάβηση στην Κωνσταντινούπολη κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Η Γερμανία και η Γαλλία διαμεσολάβησαν για τη σύναψη των πρώτων συμφωνιών του Μινσκ, που υπογράφηκαν το 2014 και το 2015, για τις εκεχειρίες στην ανατολική Ουκρανία εν μέσω ενός πολέμου μεταξύ των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών και του Κιέβου. Αμφότερες οι πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για την παραβίαση της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024