Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο περνάει από το Βέλγιο

Η πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο περνάει από το Βέλγιο

Ένα ματς που θα μπορούσε εύκολα να έχει τον χαρακτήρα τελικού, δίνει η Εθνική μας ομάδα στο Βέλγιο, με το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα να είναι κομβικό για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Η Εθνική Ελλάδος δίνει σήμερα (14/11, 21:30) το πιο σημαντικό παιχνίδι της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, στην έδρα του Βελγίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ήττα από τη Λετονία στο Ηράκλειο με 80-60, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη για να σφραγίσει την πρόκρισή στο μεγάλο τουρνουά και να αποφύγει το… μπλέξιμο στον όμιλο.

Η μοίρα της επίσημης αγαπημένης βρίσκεται εν πολλοίς στα δικά της χέρια, ωστόσο οι διεθνείς μας θα έχουν και το ένα… αυτί στο Βελιγράδι εκεί όπου η Σερβία θα υποδεχτεί την Τουρκία (21:00), με το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου παιχνιδιού να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ομίλου.

Θυμίζουμε πως την προσπάθεια της Εθνικής θα ενισχύσουν και οι παίκτες της Euroleague που δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών με τη Λετονία, με τους Λαρεντζάκη και Παπανικολάου, από πλευράς Ολυμπιακού, να είναι ετοιμοπόλεμοι και να προστίθενται στον Μιχάλη Λούντζη, ενώ θα αγωνιστεί και ο Νικ Καλάθης. Επιπλέον κανονικά στην αποστολή θα βρεθούν και οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Παναγιώτης Καλαϊντζάκης, όχι όμως και ο Γιώργος Παπαγιάννης, που όπως γνωστοποίησε η ΕΟΚ, δεν πήρε άδεια από τον Παναθηναϊκό. Τέλος ο Δημήτρης Αγραβάνης ενώ προσπάθησε να προπονηθεί, δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και δεν θα ταξιδέψει στο Βέλγιο.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής:

Γκαρντ: Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Φόργουορντ: Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Τσαλμπούρης.

Σέντερ: Δημήτρης Κακλαμανάκης, Κωστής Γόντικας.

Τι χρειάζεται η Ελλάδα:

Νίκη της Ελλάδας στο Βέλγιο

Πρώτα απ’ όλα να κερδίσει το δικό της παιχνίδι. Με νίκη στο Βέλγιο, η Εθνική ανεβαίνει στο 5-3 και από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα στη Σερβία μπορεί να ξεκαθαρίσει ή να μπλέξει τα πράγματα. Αν οι Σέρβοι κερδίσουν τότε η Ελλάδα κλειδώνει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου. Αν η Τουρκία φύγει με το «διπλό» τότε η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μία νίκη στα δύο παιχνίδια με Σερβία (εντός) και Λετονία (εκτός) για να μην την ενδιαφέρουν άλλα αποτελέσματα. Αν κάνει το 0/2 τότε θα θέλει η Τουρκία να κάνει το πολύ μία νίκη, μιας και υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ήττα της Ελλάδας στο Βέλγιο

Τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την Εθνική, καθώς θα έχει ρεκόρ 4-4 ίδιο με το Βέλγιο, ενώ αν η Τουρκία νικήσει στο Βελιγράδι, τότε θα προκύψει τετραπλή ισοβαθμία. Αν η Σερβία νικήσει στο Βελιγράδι, τότε θα ανέβει στο 5-3 κι από πίσω τρεις ομάδες θα παλεύουν αρχικά για την τρίτη θέση.

Ήττα της Ελλάδας με 18 ή περισσότερους πόντους

Αυτό είναι και το χειρότερο σενάριο, καθώς τότε το Βέλγιο θα έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με την Ελλάδα, που θα πρέπει να κάνει μία νίκη περισσότερο από τους προσεχείς αντιπάλους της και ταυτόχρονα να κυνηγήσει είτε τη Σερβία (την υποδέχεται στην 5η αγωνιστική), είτε την Τουρκία.

Η βαθμολογία στον όμιλο:

Λετονία 6-1
Σερβία 4-3
Ελλάδα 4-3
Τουρκία 3-4
Βέλγιο 3-4
Μεγάλη Βρετανία 1-6

*Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024