Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Οικονόμου για υποκλοπές: «Ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο»

Γιάννης Οικονόμου για υποκλοπές: «Ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που έχουν να κάνουν με τις αποκαλύψεις στην υπόθεση των υποκλοπών, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Νωρίτερα, αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ Οικονόμου με δήλωσή του, μιλά για «ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις» ενώ στο στόχαστρό του, μπαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τον κ. Οικονόμου, χρησιμοποιεί το θέμα των υποκλοπών για να ξεφύγει όπως λέει « από το πολιτικό τέλμα».

«Έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη η διερεύνηση»

«Η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών. Παράλληλα, η Κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος, έχοντας ξεκαθαρίσει εξαρχής την αδιαπραγμάτευτη βούλησή της για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και την απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών», αναφέρει.

Στην συνέχεια μιλά για τα δημοσιεύματα που αφορούν στις υποκλοπές: «Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δέσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης».

«Παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση»

Ο κ. Οικονόμου σημειώνει επίσης ότι: «Εξάλλου, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά. Η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα».

Τέλος αναφερόμενος στο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέει, ότι: «Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024