Ο Πέτρος προσπαθεί να πλησιάσει την Ελισάβετ, ενώ η Ηγουμένη κάνει μια προσωπική εξομολόγηση.
Το επόμενο συγκλονιστικό επεισόδιο της μεγάλης παραγωγής του MEGA, «Μαύρο Ρόδο», έρχεται απόψε, στις 22:40.
Επεισόδιο 20 (Κυριακή 13/11)
Ο Θέμης δείχνει να μην πείθεται από τις εξηγήσεις του Παράσχου και του ζητάει να ανακαλύψει περισσότερα για το ταξίδι της Αγγελικής στο Παρίσι. Η Όλγα αποφασίζει να κάνει έκπληξη στον Πέτρο πηγαίνοντας στη Γερακιανή, ενώ ο Γιώργος προσπαθεί να πάρει με το μέρος του την Κασσιανή προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια του.
Η Γιάννα με τον Σταυρίνο θυμούνται με συγκίνηση τα παλιά και η Ηγουμένη κάνει μία προσωπική «εξομολόγηση» στην Ελισάβετ για να σιγουρευτεί ότι είναι πραγματικά έτοιμη για την κουρά της. H Αυξεντία ξεχνάει στην Παλιόβρυση κάποια αντικείμενα τα οποία βρίσκει ο Σαράντος.
Το «Μαύρο Ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη.
Ο Γιώργος Θεοφάνους υπογράφει τη μουσική επένδυση και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη. Το soundtrack της σειράς κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.