Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Επίθεση κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της ΕΕ - «Προστατεύουν τρομοκράτες»

Ερντογάν: Επίθεση κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της ΕΕ – «Προστατεύουν τρομοκράτες»

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ερντογάν

Για προστασία τρομοκρατών κατηγόρησε για ακόμα μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση FETO, καθώς υποστηρίζει πως μέλη της συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ως ακόλουθοι του εξόριστου στην Αμερική τούρκου ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο Ουζμπεκιστάν το πρωί του Σαββάτου, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους μεταξύ άλλων: «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».

Βολές κατά του Μπάιντεν

«Τον Γκιουλέν τον προφυλάσσει και τον κρύβει ο Μπάιντεν» δήλωσε μάλιστα, ενώ κατηγορεί και την Ελλάδα ότι φιλοξενεί πάρα πολλούς Γκιουλενιστές, και ότι μέσω της Ελλάδας διαφεύγουν στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ακόμα την Ελλάδα ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του περίφημου «στρατοπέδου του Λαυρίου» που είναι στην πράξη κέντρο φιλοξενίας.

«Καλά νέα για τα F-16»

Ακόμα αναφέρθηκε στη συμφωνία που επιδιώκει να ολοκληρώσει με τις ΗΠΑ για τα F – 16, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν καλύτερα νέα για την Άγκυρα, καθώς με περισσότερους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο, η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

Παράλληλα ο Ερντογάν έκανε λόγο για «σοβαρή ενόχληση» της Αθήνας από την τελευταία συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων Άμυνας των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της αμερικανικής παρουσίας στο στρατηγικής σημασίας αυτό λιμάνι.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024