Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζητείται στήριξη ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. πυρόπληκτων Δήμων Βόρειας Εύβοιας

Ζητείται στήριξη ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. πυρόπληκτων Δήμων Βόρειας Εύβοιας

Επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος και ζητάει άμεση στήριξη των ιδιοκτητών Ταξί, που είναι στα όρια της εξαθλίωσης όπως τονίζει.

Την άμεση λύση των προβλημάτων στους ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. των πυρόπληκτων Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού ζητάει με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δημήτρης Βουρδάνος από τον Υπουργό κ.Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ.Μιχαήλ Παπαδόπουλο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Έχουν περάσει δέκα πέντε (15) μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου 2021. Εκτός από την μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, προκάλεσαν σοβαρά και ανεπανόρθωτα προβλήματα στην τοπική οικονομία και κατ’ επέκταση σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στους δύο (2) πυρόπληκτους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας- Αιδηψού.

Ένας από αυτούς είναι και οι ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΤΑΞΙ) οι οποίοι σήμερα -εκτός της μεγάλης αύξησης του καυσίμου που αντιμετωπίζουν καθημερινά- βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Σε εφαρμογή της παρ.5β του άρθρου 89 του Ν.4070/12 που έχουν έδρα διοικητικές μονάδες με πληθυσμό λιγότερο από τρεις χιλιάδες (3.000) κατοίκους, πρέπει να αποσύρουν από την κυκλοφορία τα ΤΑΞΙ με την συμπλήρωση των είκοσι τεσσάρων (24) ετών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος.

Όταν η τοπική οικονομία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα, είναι φυσικό επακόλουθο και οι τοπικές κοινωνίες να μη μπορούν να χρησιμοποιούν το ταξί ως μέσο στις μετακινήσεις τους, με τελικό αποδέκτη των επιπτώσεων τους ίδιους τους ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. (ΤΑΞΙ).

Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, ωστόσο, εκείνοι που πρέπει να το αποσύρουν από την κυκλοφορία και να αγοράσουν νέο ταξί σε εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου. Επίπτωση είναι η απόγνωση, βλέποντας άμεσα -σε λιγότερο από δύο (2) μήνες- έως το τέλος του χρόνου να βρίσκονται εκτός του επαγγέλματος.

Λύση στο υπάρχον πρόβλημα συνιστά η τροποποίηση της παρ.5β του άρθρου 89 του Ν.4070/12 και συγκεκριμένα για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ΤΑΞΙ που έχουν έδρα διοικητικές μονάδες με πληθυσμό λιγότερο από τρεις χιλιάδες (3.000) κατοίκους για μία (1) επιπλέον πενταετία κατ΄ εξαίρεση και μόνον για τους ιδιοκτήτες των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας- Αιδηψού.

Κύριοι Υπουργέ & Υφυπουργέ,

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της οποίας η Βόρειος Εύβοια δέχεται ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα με την ενέργεια στα ύψη, είναι χρέος μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να μην απογοητεύσουμε τους συμπολίτες- ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΤΑΞΙ). Ζητούμε να ενσκήψετε στο αίτημά μας και να υπάρξει άμεση ανταπόκριση λόγω του περιορισμένου χρόνου, δίνοντας πραγματικά ανάσα ζωής στους ανωτέρω επαγγελματίες», καταλήγει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024