Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
COP27: Εκατοντάδες οι λομπίστες του πετρελαίου στη σύνοδο για το κλίμα

COP27: Εκατοντάδες οι λομπίστες του πετρελαίου στη σύνοδο για το κλίμα

Έντονες αντιδράσεις – Ποιοι κάνουν λόγο για «φαιδρό αστείο»

Σε εξέλιξη είναι Διάσκεψη για το Κλίμα COP27 στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, με μείζον διακύβευμα την ενεργειακή μετάβαση, σε έναν πλανήτη που ήδη αντιμετωπίζει τις θλιβερές συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, φαντάζει μάλλον παράδοξο, το γεγονός ότι περισσότεροι από 600 εκπρόσωποι της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων έχουν εγγραφεί για να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες για το κλίμα, σύμφωνα με ανάλυση από ομάδες εκστρατείας.

Οι λομπίστες του πετρελαίου

Όπως αναφέρει η globalwitness.org, 636 λομπίστες ορυκτών καυσίμων έχουν εγγραφεί στις συνομιλίες για το κλίμα COP27, οι οποίοι συνδέονται με μερικούς από τους μεγαλύτερους ρυπογόνους γίγαντες του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στον κόσμο. Πρόκειται για αύξηση άνω του 25% από την COP26, «καταδεικνύοντας την αύξηση της επιρροής της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων στις συνομιλίες για το κλίμα που είναι ήδη γεμάτες από κατηγορίες για λογοκρισία της κοινωνίας των πολιτών και εταιρική επιρροή».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στην COP27 – Πιστεύω στην ενεργειακή μετάβαση αλλά προσωρινά η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει την παραγωγή λιγνίτη

«Καθώς ο χρόνος τελειώνει για την αποτροπή της κλιματικής καταστροφής, μεγάλες συνομιλίες όπως η COP27 πρέπει οπωσδήποτε να προωθήσουν συγκεκριμένη δράση για να σταματήσουν τις τοξικές πρακτικές της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στο κλίμα από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Η εξαιρετική παρουσία από λομπίστες αυτής της βιομηχανίας σε αυτές τις συνομιλίες είναι επομένως ένα φαιδρό αστείο σε βάρος τόσο των ανθρώπων όσο και του πλανήτη» αναφέρει η έκθεση και προσθέτει: «Οι λομπίστες καπνού δεν θα ήταν ευπρόσδεκτοι σε συνέδρια για την υγεία, οι έμποροι όπλων δεν μπορούν να προωθήσουν το εμπόριο τους σε ειρηνευτικές συμβάσεις. Εκείνοι που διαιωνίζουν τον εθισμό των ορυκτών καυσίμων στον κόσμο δεν πρέπει να περνούν τις πόρτες μιας διάσκεψης για το κλίμα».

Περίπου 35.000 αντιπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες συγκεντρώνονται στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας για να συζητήσουν τη συλλογική δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024