Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα επιχείρηση εκκαθάρισης «Γκιουλενιστών» στην Τουρκία

Νέα επιχείρηση εκκαθάρισης «Γκιουλενιστών» στην Τουρκία

Έψαχναν σε πέντε επαρχιακές πόλεις για ύποπτους υποστηρικτές του Γκιουλέν

Νέο σχέδιο εκκαθάρισης  «Γκιουλενιστών» πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία  καθώς όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, συνολικά   27 άτομα μεταξύ των οποίων ένας στρατηγός και δύο άλλοι αξιωματικοί του στρατού συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές , ενώ καταζητούνται άλλοι 7.

Η επιχείρηση, η οποία διεξήχθη σε πέντε τουρκικές επαρχίες, έχει στόχο στις τάξεις του στρατού και της δικαιοσύνης μέλη ή υποστηρικτές της «τρομοκρατικής οργάνωσης Fetö», που είναι το ακρώνυμο που χρησιμοποιείται από τις αρχές για το δίκτυο του Γκιουλέν.

Επιπλέον, 5 άτομα, που είναι ύποπτα ότι ανήκουν στο δίκτυο του Γκιουλέν, συνελήφθησαν καθώς ετοιμαζόντουσαν να διασχίσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:  Σε 20 συλλήψεις αντικαθεστωτικών προχώρησε η Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα

Προηγούμενη επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων για σχέσεις με το δίκτυο αυτό τον Οκτώβριο είχε οδηγήσει στην σύλληψη περισσότερων από 700 ανθρώπων που ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στις δραστηριότητες χρηματοδότησης του δικτύου Γκιουλέν.Ο άλλοτε πολύτιμος σύμμαχος του Ερντογάν, που έχει εγκατασταθεί στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για διάδοση κατηγοριών για διαφθορά κατά της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο Ερντογάν ήταν ακόμη πρωθυπουργός.

Ο 81χρονος ιεροκήρυκας θεωρείται από τον Ερντογάν ο εγκέφαλος της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.Έκτοτε, οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 300.000 συλλήψεις, ιδιαίτερα στις τάξεις της αστυνομίας, της δικαιοσύνης και του στρατού και μεταξύ των διανοούμενων και των δημοσιογράφων.

Η Τουρκία αξιώνει από την Σουηδία και τη Φινλανδία την έκδοση γκιουλενιστών που ζουν στο έδαφός τους, θέτοντάς την ως προϋπόθεση για την επικύρωση από το τουρκικό κοινοβούλιο της προσχώρησης των δύο χωρών στο NATO.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024