Μετά την επίσκεψη της PEGA στην Ελλάδα για τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών θα παρουσιαστούν οι πρώτες εκτιμήσεις

Η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA, του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές, Σόφι ιντ Βελντ θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα της επίσκεψης της επιτροπής στην Ελλάδα αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα μεταδοθεί ζωντανά

Οι δηλώσεις μελών της PEGA κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα

«Δεν βρέθηκαν αποδείξεις διαφθοράς, ή αυταρχικές πρακτικές όπως στην Πολωνία και την Ουγγαρία αλλά χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για να διασφαλιστεί η διαφάνεια. Επίσης κάθε καταγγελία κατάχρησης παρακολούθησης πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς και να δημιουργηθούν τα αναγκαία αντίβαρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της PEGA Γερόεν Λένερς (ΕΛΚ Ολλανδία), κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

«Φεύγουμε από την Κύπρο και την Ελλάδα ίσως με περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα ήρθαμε», δήλωσε η εισηγήτρια Σοφί ιντ Βέλντ (RENEW Ολλανδία), η οποία υποστήριξε ότι στο ερώτημα «ποιος και για ποιο λόγο χρησιμοποιεί το Predator;» η επιτροπή δεν έμαθε κάτι καθώς «οι αρχές εξακολουθούν να μη μοιράζονται κρίσιμες πληροφορίες μαζί μας». Πρόσθεσε δε, ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν πίσω από τη χρήση του συγκεκριμένου κακόβουλου λογισμικού βρίσκονται ιδιωτικές ή κρατικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr