Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθανασίου: «Ο Παπαγγελόπουλος είχε αναλάβει μια υποχρέωση που πρέπει να τη ξεχρεώσει»

Αθανασίου: «Ο Παπαγγελόπουλος είχε αναλάβει μια υποχρέωση που πρέπει να τη ξεχρεώσει»

Ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου υποστήριξε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι ο πρώην υπουργός «ενδιαφέρονταν έντονα για την υπόθεση Σάλλα».

Ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης, την κατάθεση του στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, επαναλαμβάνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν τις προσπάθειες παρεμβασης του κατηγορούμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελοπουλου στην άσκηση του δικαιοδοτικού του έργου.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του κ. Παπαγγελοπουλου αμφισβήτησαν μέσα από τις ερωτήσεις τους την αξιοπιστία του μάρτυρα, ενώ και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αν και όπως είπε είχε αναθέσει πολλές ερωτήσεις, επέλεξε τελικά να αναδείξει τα ψέματα κατ’ αυτόν και τις αντιφάσεις του μάρτυρα στο σχολιασμό της κατάθεσης του.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, τέτοιες που δεν συνάδουν με το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας, αναφερόμενος στα όσα κατέθεσε χθες σχετικά με το ενδιαφέρον που είχε δείξει και τις πιέσεις που άσκησε προς αυτόν ο κ. Παπαγγελόπουλος, για τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, διευκρίνισε ότι σήμερα έμαθε από μια έμπιστη πηγή της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία και κατονόμασε, ότι ο γιος του κ. Παπαγγελόπουλου από το Σεπτέμβριο του 2016 εργάζονταν στην Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία αποχώρησε το Σεπτέμβριο του 2017 και πήγε στα ΕΛΠΕ.

Και συνέχισε ο μάρτυρας, ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αναλάβει μια υποχρέωση που πρέπει να τη ξεχρεώσει» και πρόσθεσε: «Να ζητήσετε στοιχεία από την Τράπεζα Πειραιώς και τις δηλώσεις με τα εισοδήματά του από την τράπεζα. Υπήρχε λοιπόν λόγος που ενδιαφέρονταν τόσο έντονα για την υπόθεση Σάλλα».

Ο κ. Αθανασίου επανέλαβε με λεπτομέρειες και απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της υπεράσπισης εμμένοντας και στην προσπάθεια του Δημ. Παπαγγελοπουλου όταν σε συνάντηση που είχε μαζί του το πρώτο τρίμηνο του 2016 του είχε ζητήσει να φτιάξει κάτι για το δημοσιογράφο των «Νέων» και του «Βήματος» Γιώργο Παπαχρήστο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη το μεσημέρι με τη εξέταση της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024