Χάρη σε βελτιωμένη τεχνολογία μπαταριών τα δύο κορυφαία plug-in υβριδικά μοντέλα της γκάμας της Citroen υπόσχονται αυξημένη αυτονομία

Η γαλλική φίρμα εφαρμόζει μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων στις plug-in υβριδικές εκδόσεις των C5 X και C5 Aircross οι οποίες αυξάνουν την ηλεκτρική αυτονομία τους αλλά και συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο SUV της γαλλικής φίρμας, η plug-in υβριδική παραλλαγή του μοντέλου συνδυάζει τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ, προσφέροντας ισχύ 225 ίππων.

Πλέον, το σύνολο συμπληρώνει μια μπαταρία 14,2 kWh αντί των 13,2 kWh, αυξάνοντας την δυνητική αυτονομία από 53 χλμ. σε 66 χλμ. Σημειώνεται ότι σε συνθήκες αμιγούς ηλεκτρικής λειτουργίας η μέγιστη ταχύτητα του C5 Aircross PHEV περιορίζεται σε 135 χλμ./ώρα.

Η νέα μπαταρία έχει ευεργετική επίδραση και στις τιμές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες από 32 γρ./χλμ. περιορίζονται σε 28 γρ./χλμ.

Aκόμα σημαντικότερη είναι η προσθήκη στην γκάμα μιας νέας plug-in υβριδικής έκδοσης με ισχύ 180 ίππων η οποία εφοδιάζεται με το ίδιο σύνολο και μπαταρία 12,4 kWh εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία 58 χλμ. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 35 γρ./χλμ. ενώ η πλήρης φόρτιση των μπαταριών απαιτεί μία ώρα και 45 λεπτά.

Aνάλογες με τα παραπάνω είναι οι βελτιώσεις και στο C5 X το οποίο αξιοποιεί το ίδιο ακριβώς plug-in υβριδικό σύνολο και παρόλο που διατηρεί την μπαταρία των 13,2 KWh οι βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο κύκλωμα της μπαταρίας συμβάλουν επίσης σε περισσότερη αυτονομία.

Για την ακρίβεια το γαλλικό fastback προσφέρει πλέον ηλεκτρική αυτονομία 63 χλμ., μέγεθος αυξημένο κατά 13 χλμ. σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει κατά την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία προσδιορίζεται σε 134 χλμ./ώρα.

Οι μεταβολές έχουν ως αποτέλεσμα και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που διαμορφώνονται σε 27 γρ./χλμ.

Σε όρους φόρτισης και οι εκδόσεις των 225 ίππων του C5 Aircross και C5 X μπορούν να αναπληρώσουν το σύνολο της ενέργειας των μπαταριών τους σε περίπου  δύο ώρες με τη συνδρομή φορτιστή 7,4 kW.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr