Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στην Τουρκία η υφυπουργός Αμυνας για «υψηλού επιπέδου αμυντικές διαβουλεύσεις»

ΗΠΑ: Στην Τουρκία η υφυπουργός Αμυνας για «υψηλού επιπέδου αμυντικές διαβουλεύσεις»

Η υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, μεταβαίνει στην Τουρκία για να συζητήσει θέματα περιφερειακής ασφάλειας και διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Για αμυντικές διαβουλεύσεις στην Τουρκία μεταβαίνει η υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, Δρ. Σελέστ Γουόλαντερ.

Θέματα περιφερειακής ασφάλειας

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Πενταγώνου, η αμερικανίδα υφυπουργός «αναχώρησε την 5η Νοεμβρίου για την Τουρκία και την Πολωνία προκειμένου να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου αμυντικές διαβουλεύσεις με αυτούς τους βασικούς νατοϊκούς συμμάχους».

Δείτε ακόμα – Στόλτενμπεργκ: Πρωτοφανή εγκώμια και ευχαριστίες στην Τουρκία, «την πολύτιμη σύμμαχο του ΝΑΤΟ»

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Τουρκία, η Δρ. Γουόλαντερ θα συμμετάσχει στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου Αμυνας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας για να συζητήσει θέματα περιφερειακής ασφάλειας και διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Οσον αφορά το πρόγραμμά της στην Πολωνία, θα συμμετάσχει στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου Αμυνας με το υπουργείο Αμυνας της Πολωνίας για να συζητήσουν την υποστήριξη στην Ουκρανία, θέματα αμυντικών προμηθειών και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η κυρία Γουόλαντερ θα επισκεφθεί επίσης αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία.

Στήριξη στην Ουκρανία

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, διαβεβαίωσε την Παρασκευή, κατά την έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο, ότι η στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα συνεχιστεί «αταλάντευτη και ακλόνητη», μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης 8 Νοεμβρίου για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν πόροι για όσο διάστημα χρειάζεται και ότι θα έχουμε τις ψήφους και των δύο πλευρών για να συμβεί αυτό», είπε ο Σάλιβαν στους δημοσιογράφους.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024