Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαίωσε ο Κ. Μητσοτάκης τις αποκαλύψεις «Νέων» και «Βήματος» για τις υποκλοπές από το Predator

Επιβεβαίωσε ο Κ. Μητσοτάκης τις αποκαλύψεις «Νέων» και «Βήματος» για τις υποκλοπές από το Predator

Αποδέχθηκε την ύπαρξη του Predator στην Ελλάδα, μετά τις αποκαλύψεις της προηγούμενης εβδομάδας από «ΝΕΑ» και «Βήμα»

Επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, την ύπαρξη του συστήματος Predator στην Ελλάδα και την παρακολούθηση προσώπων, αλλά αρνήθηκε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή.

Μετά τις αποκαλύψεις των «Νέων» και του «Βήματος», οι οποίες προηγήθηκαν του δημοσιεύματος του Documento, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποδεχθεί ότι υπάρχει κέντρο που χειρίζεται το λογιστικό Predator.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτα τα «Νέα Σαββατοκύριακο» και το «Βήμα» έγραψαν ότι ο μίτος της Αριάδνης για το σύστημα των υποκλοπών, ξεκινά από την Κύπρο και καταλήγει στο Μέγαρο Μαξίμου, με την εμπλοκή των κ. Μπίτζιου, Λαβράνου και φυσικά του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Όχι σε πρόωρες εκλογές – Δεν θα συρθώ σε εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές

Οι δύο εφημερίδες του ομίλου της Alter Ego έγραψαν επίσης ότι υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούνταν από το σύστημα Predator, αναφερόμενες στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σήμερα, στη στήλη του στα «Νέα» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, έγραψε ότι υπάρχουν 106 ονόματα που παρακολουθούνται, με τον πρωθυπουργό να μην διαψεύδει όλες αυτές τις πληροφορίες.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα και καλούμαστε αυτό το κουβάρι…», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δήλωσε άγνοια για το ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που έχουν στήσει το κέντρο παρακολουθήσεων λέγοντας: «Δεν το γνωρίζω. Και πρέπει να το μάθουμε. Για αυτό και εμείς θα είμαστε…» Και συνέχισε: «Θα είμαστε η πρώτη χώρα η οποία θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι και θα ψηφίσουμε διάταξη η οποία θα απαγορεύει ρητά την πώληση τέτοιων λογισμικών στη χώρα μας. Δεν το έχει κάνει καμία άλλη χώρα. Όλες οι χώρες είχαν αντίστοιχα προβλήματα.

Και δεν είμαστε σίγουροι ποιος μπορεί να διακινεί αυτά τα κέντρα. Αυτό για το οποίο είμαστε απολύτως βέβαιοι, είναι ότι η ΕΥΠ δεν ήταν αυτή. Kαι προφανώς εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη».

Βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην άποψή του ότι δε νοείται να κατηγορείται η κυβέρνηση για υποκλοπές ενώ υπονόησε ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τον πολεμήσουν με κάθε τρόπο.

Απάντησε συγκεκριμένα: «Προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του, όχι των πολιτικών του αντιπάλων, της κυβέρνησής του, κ. Χατζηνικολάου, δεν νοείται σε μια δημοκρατία.

Είναι απαράδεκτοι αυτοί οι ισχυρισμοί. Αν με βλέπετε έτσι, ελαφρώς συγχυσμένο, για αυτό το θέμα νομίζω ότι μπορείτε να κατανοήσετε την αγανάκτησή μου. Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά με διαρκείς επιθέσεις λάσπης. Γιατί; Γιατί έχω αναλάβει μία προσπάθεια να σύρω τη χώρα προς μία κατεύθυνση εκσυγχρονισμού. Προφανώς αυτή η προσπάθεια, κ. Χατζηνικολάου, έχει ενοχλήσει πολλούς και γι’ αυτό και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να με πολεμήσουν με κάθε τρόπο και με κάθε σκοπό».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024