Η ιταλική φίρμα επιβεβαίωσε την πρεμιέρα της off-road λογικής έκδοσης της Huracan, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι θα πρόκειται για το τελευταίο νέο μοντέλο που θα επωφελείται αποκλειστικά από κινητήρα εσωτερικής καύσης

Mετά από μια μακρά εκστρατεία teasers, η Lamborghini επιβεβαιώνει την πρεμιέρα της Sterrato, μιας off-road λογικής παραλλαγής της Lamborghini χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει προς το παρόν τον χρόνο της αποκάλυψης αν και το «όριο» τοποθετείται στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η ιταλική φίρμα ανάμεσα σε ανακοινώσεις για τα μεγέθη πωλήσεων, η Sterrato θα δώσει το σίγουρα το παρών στη διοργάνωση Art Basel η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι μεταξύ 1-3 Δεκεμβρίου αν και μένει να αποδειχθεί αν θα προηγηθεί μια διαδικτυακή πρεμιέρα.

Βάσει των στοιχείων που έχουν γίνει γνωστά για την Sterrato, εκτός από την ταυτότητά της ως μιας πιο περιπετειώδους εκδοχής του ιταλικού supercar η Lamborghini, η συγκεκριμένη έκδοση του V10 supercar θα είναι και η τελευταία Lamborghini που θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Lamborghini κάθε νέο μοντέλο της από το φέτος και εφεξής θα είναι εξηλεκτρισμένο ενώ το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο των Ιταλών αναμένεται το 2028.

Αυτό που προς το παρόν δεν έχει διευκρινίσει η Lamborghini είναι κατά πόσο η έκδοση Sterrato θα αποτελέσει την τελευταία στην πορεία της Huracan πριν τη διαδοχή της από ένα νέο μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διάδοχος της Huracan αναμένεται το 2024 και προδιαγράφεται plug-in υβριδική έκδοση. Μέχρι τότε σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης, με βάση το ομώνυμο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2019, η Huracan Sterrato διαθέτει μια ανασχεδασμένη ανάρτηση με αυξημένη διαδρομή η οποία συντείνει σε μια αυξημένη κατά 5,0 εκατοστά απόσταση από το έδαφος.

Η έκδοση θα διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 3,0 εκατοστά και στους δύο άξονες ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής έχουν βελτιωθεί κατά 1% και 6,5% αντίστοιχα. Επίσης εκείνο το concept car διέθετε μεγαλύτερη αφθονία σε προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος αλλά και κάτω από το αμάξωμα καθώς και ανασχεδιασμένα τμήματα προς όφελος μιας πιο off-road αισθητικής.

Σχετικά προσφάτως η Lamborghini δημοσιοποίησε μια σειρά εικόνων από τις δοκιμές εξέλιξης της έκδοσης οι οποίες και επιβεβαιώνουν ότι η έκδοση παραγωγής θα υιοθετήσει μια ανάλογη σχεδίαση η οποία συμπληρώνεται από μια επιπλέον σειρά LED φωτιστικών σωμάτων, διογκωμένους θόλους και ράγες οροφής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr