
Ουκρανία: Το υπό ρωσική κατοχή φράγμα στη Νόβα Κακόβκα καταστράφηκε από βομβαρδισμούς, σύμφωνα με το Tass
Τι αναφέρει το Tass για το φράγμα που είναι υπό ρωσική κατοχή.
Το φράγμα στην υπό ρωσική κατοχή περιοχή της Ουκρανίας, Νόβα Κάκοβκα καταστράφηκε από βομβαρδισμό των ουκρανικών δυνάμεων, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον οποίο μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από ένα αμερικανικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα HIMARS και έπληξε τον υδροφράκτη του φράγματος προκαλώντας ζημιές.
- Διαβάστε επίσης: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία – Σχέδιο εκκένωσης του Κιέβου
«Συνθήκες για ανθρωπιστική καταστροφή»
Ο αξιωματούχος είπε ότι πρόκειται για μια “προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ανθρωπιστική καταστροφή” με την υπερχείλιση του φράγματος.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι δεν ήταν δυνατόν να διακριβωθούν άμεσα από το Reuters.
Το τεράστιο φράγμα της Νόβα Κάκοβκα, που εμποδίζει το ρεύμα του ποταμού Δνείπερου στην Χερσώνα, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν, έχει προσλάβει στρατηγική σημασία τις τελευταίες εβδομάδες.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει η μια την αλλη από τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζουν την υπερχείλιση του φράγματος χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και αποσκοπώντας να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή γύρω από την πόλη της Χερσώνας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρχεται…νέος ΕΝΦΙΑ το 2027 – Οι αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουμε
- Βίντεο – ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς στον Πειραιά
- Άρσεναλ: Με ασίστ ο Τζόλης στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους «κανονιέρηδες» (pics)
- Όταν ο ουρανός «μεταμορφώνεται» σε πίνακα του Βαν Γκογκ – Ένα μαγευτικό timelapse του γαλαξία
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Κω – Βίντεο ντοκουμέντο
- Δεύτερη κατάρριψη drone από την Υεμένη από τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία

