Σερβία: Αποχώρησαν οι Σέρβοι από τα θεσμικά όργανα του Κοσόβου
Ο πολιτικός ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου Ράκιτς ανακοίνωσε ότι η αποχώρηση από τους θεσμούς θα ανακληθεί μόνο εάν η κυβέρνηση του Κοσόβου αποσύρει την απόφαση για την αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας και επιτρέψει την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων
Οι εκπρόσωποι των Σέρβων στο Κόσοβο αποφάσισαν να αποχωρήσουν απ’ όλα τα θεσμικά όργανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ασκεί η Πρίστινα. Η απόφαση λήφθηκε κατά την συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου των Σέρβων στην πόλη Ζβέτσαν στο βόρειο Κόσοβο.
Έβγαλαν επιδεικτικά τις στολές τους
Την παραίτηση τους ήδη υπέβαλαν οι βουλευτές σερβικής εθνότητας ενώ παραιτήθηκαν επίσης οι Σέρβοι υπουργοί στην κυβέρνηση του Κοσόβου, οι δήμαρχοι στο βόρειο Κόσοβο, οι δικαστές, οι εισαγγελείς και όλοι οι κρατικοί λειτουργοί.
- Διαβάστε επίσης Κρίση στα Βαλκάνια: Με αποχώρηση απειλούν οι Σέρβοι από τα κρατικά όργανα του Κοσόβου – Βούτσιτς «καλεί» Ρωσία και Κίνα
- Διαβάστε επίσης Πόσο κοντά είναι ένας νέος πόλεμος στα Βαλκάνια
Οι Σέρβοι αστυνομικοί επίσης αποχώρησαν από την αστυνομία και επιδεικτικά έβγαλαν μπροστά στις κάμερες τις στολές τους.

Θα ανακληθεί μόνο εάν
Ο πολιτικός ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου Γκόραν Ράκιτς ανακοίνωσε ότι η απόφαση για αποχώρηση από τους θεσμούς θα ανακληθεί μόνο εάν η κυβέρνηση του Κοσόβου αποσύρει την απόφαση για την αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας και επιτρέψει την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί στο Βόρειο Κόσοβο διαδηλώσεις.

Ενημέρωσε κατ’ ιδίαν τους πρέσβεις Ρωσίας – Κίνας και τηλεφωνικά τον πρέσβη των ΗΠΑ
Στο Βελιγράδι συνεδρίασε χθες το κυβερνητικό συμβούλιο με την συμμετοχή και του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν το Κόσοβο ωστόσο δεν εκδόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε έγιναν δηλώσεις στον Τύπο. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε για την κατάσταση στο Κόσοβο κατ’ ιδίαν του πρέσβης της Ρωσίας και της Κίνας στην Σερβία ενώ τηλεφωνικά επικοινώνησε και με τον Πρέσβη των ΗΠΑ.
Σήμερα ο Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πατριάρχη των Σέρβων Πορφύριο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη ο Τίμοθι Μπάσφιλντ: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Οι προκλητικές δηλώσεις του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-135x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)














![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442