Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Συνομιλία Μπλίνκεν - Αμπάς στον απόηχο των ισραηλινών εκλογών

Παλαιστίνη: Συνομιλία Μπλίνκεν – Αμπάς στον απόηχο των ισραηλινών εκλογών

Ο Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από τον Αντονι Μπλίνκεν να πιέσουν οι ΗΠΑ το Ισραήλ προκειμένου «να σταματήσει τα εγκλήματά του κατά του παλαιστινιακού λαού».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Aντονι Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες Παρασκευή με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς (φωτογραφίες, επάνω, από Alex Brandon/Reuters), στον απόηχο της νίκης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

Να πιέσει το Ισραήλ

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ο Αμπάς ζήτησε εκ νέου από την αμερικανική κυβέρνηση να πιέσει το Ισραήλ προκειμένου «να σταματήσει τα εγκλήματά του κατά του παλαιστινιακού λαού», όπως «αποκλεισμοί, δολοφονίες, κατεδαφίσεις σπιτιών και ανέγερση οικισμών».

Δείτε ακόμα – Η επιστροφή Νετανιάχου και η εθνικιστική ακροδεξιά στροφή του εκλογικού σώματος του Ισραήλ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε τον Μαχμούντ Αμπάς ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κατεχόμενη Δυτική Oχθη, σύμφωνα με το WAFA.

Την Πέμπτη, ο Μπλίνκεν εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ και «υπογράμμισε την ανάγκη όλες οι πλευρές να εργαστούν άμεσα για την αποκλιμάκωση», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η πιο αιματηρή περίοδος

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επαίνεσε το Ισραήλ για τις «ελεύθερες και αμερόληπτες εκλογές» και «επαναβεβαίωσε την ισχύ των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ».

Η κατεχόμενη Δυτική Oχθη γνωρίζει την πιο αιματηρή περίοδο εδώ και χρόνια, την ώρα που στο Ισραήλ ετοιμάζεται να σχηματιστεί η πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας με πρωθυπουργό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος μαζί με τους ακροδεξιούς συμμάχους του κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία στην Κνεσέτ έπειτα από την πέμπτη εκλογική αναμέτρηση σε τέσσερα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024