Μάνδρα: Τι θα γίνει αν κριθεί ένοχος ο 14χρονος – Τα στοιχεία που προβληματίζουν τις αρχές
Γιατί δεν ασκήθηκε δίωξη στον πατέρα
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 14χρονος από την Μάνδρα, ο οποίος παραδέχτηκε μεν ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του, ωστόσο ισχυρίζεται ότι το έκανε κατά λάθος.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει στο MEGA η δημοσιογράφος, Άννα Κανδύλη, υπάρχει ένα στοιχείο που προβληματίζει τις αρχές. Αυτό είναι η πολύ μικρή απόσταση, αφού ο πυροβολισμός έγινε μόλις από τα τρία μέτρα.
Έτσι, οι αρχές αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να γίνει περαιτέρω έρευνα για το εν λόγω συμβάν. Η διερεύνηση αυτή, ωστόσο θα γίνει στο πλαίσιο της ανάκρισης.
Ουσιαστικά, αυτό που θέλουν οι αρχές είναι να ελέγξουν αν υπάρχει εμπλοκή άλλου ατόμου στην υπόθεση αυτή.
Τι θα γίνει από δω και πέρα με τον 14χρονο
Όσον αφορά τι μέλλει γενέσθαι με τον 14χρονο, όπως είναι γνωστό τα παιδιά κάτω των 15 ετών ακόμα και κακουργηματική πράξη να τελέσουν δεν πάνε στη φυλακή.
Αυτή τη στιγμή ο 14χρονος κρατείται μέχρι να απολογηθεί, ωστόσο από κει και πέρα δεν υπάρχει το μέτρο της προφυλάκισης.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο συνήγορος του 14χρονου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε περίπτωση που ο 14 κριθεί ένοχος, λόγω του νεαρού της ηλικίας και με βάση τον ποινικό κώδικα, η Πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη για αυτό που έχει τελέσει.
«Μόνο νομοθετικά μέτρα μπορούν να του επιβληθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Βέρρας.
Γιατί δεν ασκήθηκε δίωξη στον πατέρα
Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι στον πατέρα του παιδιού δεν ασκήθηκε δίωξη. Αυτό σύμφωνα με την Άννα Κανδύλη συνέβη επειδή οι αρχές θέλουν να ερευνήσουν περισσότερο την υπόθεση, προτού προβούν σε νέες ενέργειες.
Η δικογραφία αναφορικά με τον πατέρα κάνει λόγο για παραμέληση και παράνομη οπλοκατοχή, με τον πατέρα να αρνείται ότι ήταν δικό του το όπλο.
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442