Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι με το Mega: Ξεκίνησε ως «αντικαταθλιπτικό» στην καραντίνα και έγινε το πιο αγαπημένο στέκι

Σπίτι με το Mega: Ξεκίνησε ως «αντικαταθλιπτικό» στην καραντίνα και έγινε το πιο αγαπημένο στέκι

Οι πραγματικοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται και το MEGA απέδειξε για άλλη μια φορά ότι νοιάζεται και σέβεται βαθιά τον τηλεθεατή. Το «Σπίτι με το MEGA» άναψε φως και διέλυσε τη μαυρίλα της καραντίνας… Ο κόσμος το λάτρεψε, κορυφαίοι καλλιτέχνες το στηρίζουν και η μεγάλη παρέα συνεχίζει να γράφει ιστορία για τέταρτη χρονιά…

Πρώτη καραντίνα 2020. Παρασκευή βράδυ. Η κατάθλιψη και η κατήφεια στρογγυλοκάθονται στο σαλόνι με χαιρέκακο ύφος και ξαφνικά γύρω στις 23:00 χτυπά το κουδούνι… ο Αντώνης Ρέμος.

Λίγη ώρα μετά η κακή διάθεση και το ψυχοπλάκωμα αποτελούν ξεχασμένο παρελθόν. Το σπίτι γεμίζει μουσική, τραγούδια, χιούμορ, ανοίγουν μπουκάλια και τα ζεϊμπέκικα με τις πυτζάμες δίνουν και παίρνουν…

Βγαίνοντας στο μπαλκόνι για τσιγάρο χαμογελούν στον γείτονα που ανταποδίδει με νεύμα συνωμοτικό, καθώς και η δική του τηλεόραση παίζει στη διαπασών Mega. Ενα νέο σπίτι, το «Σπίτι με το MEGA» καλωσορίζει όλους τους Έλληνες.

Το σήμα για την «αντίσταση» στο φόβο δόθηκε με το μπουζούκι να δίνει ρέστα στην κορυφαία μελωδία του Ξαρχάκου «Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός».

«Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες που περνούν δοκιμασία. Στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς στην Ελλάδα που δοκιμάζεται», είπε ο κορυφαίος ερμηνευτής Αντώνης Ρέμος και το ταξίδι άρχισε. Και δεν ήταν μόνος του ούτε περιορίστηκε εντός συνόρων. Γιάννης Πάριος, Φοίβος, Γιάννης Βαρδής, Χρήστος Νικολόπουλος, Eros Ramazzotti από την Ιταλία και Νίκος Αλιάγας από τη Γαλλία συνδέθηκαν μέσω skype για να επικοινωνήσουν με τον Ρέμο, αλλά κυρίως με τον κόσμο και να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης.

«Ανάσες ζωής»

Τα σχόλια στα social media διθυραμβικά και βαθιά συγκινητικά αφού ο κόσμος ευχαριστούσε το MEGA και τον Αντώνη Ρέμο. «Το είχαμε ανάγκη και το χαιρόμαστε… συγχαρητήρια σ΄όλους που συμμετέχουν, να ξέρετε πως εκτιμάμε όσους μας δίνουν ανάσες ζωής» είναι ένα από τα μηνύματα στο #spitimetonantoni που μέσα σε λίγη ώρα γίνεται πρώτο trend στο ελληνικό twitter με την τηλεθέαση να χτυπά κόκκινο.

Ο σκοπός επετεύχθη. Ο ουρανός έγινε όντως πιο γαλανός…

Λίγες εβδομάδες πριν…

Πριν τη συγκλονιστική βραδιά στα γραφεία του MEGA έπεσε η ιδέα και ένας τηλεφωνικός αριθμός σχηματίστηκε στο καντράν του τηλεφώνου:

«Αντώνη, θέλουμε μια ειδική εκπομπή για να κρατήσουμε συντροφιά, να εμψυχώσουμε και να ψυχαγωγήσουμε τον κόσμο που έχει κλειστεί στο σπίτι και νιώθει φόβο και απελπισία».

Με αυτή τη φράση το MEGA πήρε το όπλο του ενάντια στην κατάθλιψη του κοροναϊού, το 2020 και ήδη το «Σπίτι με το MEGA» έχει χαρίσει 62 ξεχωριστές βραδιές, όπως περιγράφει ο Αντώνης Δημητριάδης, project manager της εκπομπής και εκ των θεμελίων λίθων της.

«Όταν ξεκίνησε το νέο Mega η διοίκηση του σταθμού είχε στο μυαλό της να δημιουργήσουμε μια μουσική εκπομπή, όπου θα φιλοξενούνται μεγάλοι καλλιτέχνες και θα ερμηνεύουν τραγούδια που αγάπησε ο κόσμος. Στην πορεία εμφανίστηκε η πανδημία του κορωνοιού και έτσι αποφασίστηκε να γίνει μια εκπομπή με τον Αντώνη Ρέμο για τον κόσμο που ήταν μέσα λόγω της καραντίνας. Με τον Αντώνη έχω προσωπική σχέση. Είναι φίλος και συνεργάτης καθώς εδώ και 16χρόνια είμαι ο DJ στις εμφανίσεις του. Η εκπομπή είχε μεγάλη απήχηση στην τηλεόραση και στα social media και όλοι μιλούσαν γι’ αυτήν. Αποφασίστηκε τότε να το προχωρήσουμε ως πρότζεκτ και εγώ ανέλαβα ό,τι έχει να κάνει με το μουσικό κομμάτι. Τους καλλιτέχνες, τα σχήματα που θα εμφανίζονταν, την παραγωγή στο ηχητικό κομμάτι. Τη δεύτερη σεζόν έγινα ο project manager.» λέει ο κ. Δημητριάδης.

Το «Σπίτι με το Mega» σεβάστηκε τη μουσική, τονίζει ο ίδιος, «τον χώρο που χρειάζεται κάθε καλλιτέχνης και αυτό το αναγνώρισε και ο κόσμος. Η μουσική και μόνο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εκπομπή. Δόθηκε μεγάλο βάρος στην εικόνα αλλά και στον αξιόπιστο τεχνικά ήχο. Πάντα με σεβασμό στους μεγάλους καλλιτέχνες που μας τίμησαν.»

» Εμφανίστηκαν τεράστια ονόματα, κάποιοι από αυτούς μάλιστα είχαν χρόνια να βγουν στην τηλεόραση, όπως η Μαρινέλλα, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Άννα Βίσση, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, οι ΜΕΛΙSSES, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Γιώργος Αλκαίος, η Πάολα, ο Στέλιος Ρόκκος, οι Πυξ Λαξ, ο Κώστας Τουρνάς και πολλοί άλλοι».

Μοναδικές βραδιές

Το «Σπίτι με το Mega» χάρισε πραγματικά μοναδικές βραδιές στους τηλεθεατές όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σκληρών περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας αλλά και μετά την άρση τους, αφού μπορεί να ξεκίνησε ως αποτελεσματικό «αντικαταθλιπτικό» στην καραντίνα, αλλά κατέκτησε το κοινό και έγινε το πιο αγαπημένο «στέκι» του, όπως αποδεικνύουν τα νούμερα τηλεθέασης αλλά κυρίως η πληθώρα των μηνυμάτων μέσω των social media που έστελναν οι τηλεθεατές.

Μας κράτησε συντροφιά σε γιορτές, μας έκανε ποδαρικό τις Πρωτοχρονιές φροντίζοντας πάντα να μας κλείνει το «καλύτερο τραπέζι» στα πιο «ακριβά» ονόματα.

Πάρτε μια γεύση από την πρώτη χρονιά

Ήδη από τα πρώτα βήματά του σημαντικοί καλλιτέχνες το αισθάνθηκαν «σπίτι τους» και μας χάρισαν υπέροχες ερμηνείες. Ο Αντώνης Ρέμος, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Νταλάρας, οι ΜΕΛΙSSES, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Δήμητρα Γαλάνη, οι ΠΥΞ-ΛΑΞ και ο Τόνι Σφήνος.

Μαζί τους κορυφαία ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας σε guests εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Μπάσης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ασπασία Στρατηγού, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μαρίζα Ρίζου, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, ο Στέλιος Διονυσίου, η Καίτη Γαρμπή, ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ελένη Φουρέιρα, ο Πέτρος Ιακωβίδης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Δημήτρης Κόψης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Παντελής Καναράκης, ο Δάκης, η Μαντώ, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, ο Κώστας Μπίγαλης, η Πωλίνα.

Κάθε εκπομπή και ένα διαφορετικό μουσικό κεφάλαιο, ένα ξεχωριστό μελωδικό ταξίδι. Άλλοτε νοσταλγικό και συναισθηματικό, άλλοτε χορευτικό και διασκεδαστικό.

Mε φόρα και στα… επόμενα!

Η δεύτερη και η τρίτη χρονιά συνεχίστηκε με την ίδια επιτυχία και εμφανίσεις που άφησαν εποχή.

Μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ένωσαν τις δυνάμεις τους και χάρισαν στο κοινό ερμηνείες που συζητήθηκαν.

Πάρτε μια γεύση από στιγμές που χαράχτηκαν στη μνήμη μας

Όλα τα ωραία… ευτυχώς δεν τελειώνουν – Το Σπίτι με το MEGA επιστρέφει

Η μουσική εκπομπή που γέμισε τα βράδια μας με τραγούδια και μελωδίες, ανέδειξε καλλιτεχνικές και προσωπικές πλευρές σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών του ελληνικού ρεπερτορίου που δεν τις γνωρίζαμε, επιστρέφει δυναμικά για 4η σεζόν.

Το «Σπίτι με το MEGA» σηκώνει αυλαία το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 21:00, με οικοδέσποινα τη Ρούλα Κορομηλά, εκλεκτούς καλεσμένους και ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές σε ανανεωμένο σκηνικό.

Στην πρώτη εκπομπή της σεζόν, η Πέγκυ Ζήνα και ο Κώστας Τουρνάς ανεβαίνουν στη σκηνή για να μας χαρίσουν ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι και ανοίγουν τη ψυχή τους στη φιλόξενη και εγκάρδια οικοδέσποινα Ρούλα Κορομηλά. Δίπλα τους θα βρεθούν ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Έλενα Παναγιωτίδου και η Ιλένια Ουίλιαμς.

Ερμηνείες και συνεργασίες που θα συγκινήσουν

Η Πέγκυ Ζήνα ερμηνεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της που έχουν σημαδέψει το λαϊκό ρεπερτόριο, ξεφυλλίζει το λεύκωμα των παιδικών της χρόνων και εξομολογείται άγνωστες προσωπικές ιστορίες. Παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα με τραγούδια του σπουδαίου Σταμάτη Σπανουδάκη.

Ακόμα, υποδέχεται για ένα απολαυστικό ντουέτο τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, ο οποίος μιλάει για τη φιλία τους, ενώ η Έλενα Παναγιωτίδου, από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες του «X Factor», ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια της Πέγκυς Ζήνα.

Ο τραγουδοποιός Κώστας Τουρνάς μάς θυμίζει όλες εκείνες τις επιτυχίες του που αγαπήσαμε και κάνει μια συγκινητική αναδρομή με την Ιλένια Ουίλιαμς στα τραγούδια των θρυλικών Poll.

Μαζί, μοιράζονται αξέχαστες στιγμές από τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, τον αγαπημένο πατέρα της Ιλένια και πολύτιμο συνεργάτη του Κώστα Τουρνά. Η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης μάς ταξιδεύει στα παιδικά χρόνια του Κώστα Τουρνά.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, η εμφάνιση του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Νοσταλγικό και μαγευτικό, το «Σπίτι με το MEGA» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, πλημμυρίζοντας τις οθόνες μας με μοναδικές νότες και μελωδίες της ελληνικής μουσικής που αγαπάμε.

Όπου ακούγονται τραγούδια, υπάρχει αγάπη και ζεστασιά;. Σε αυτό το «σπίτι» η μουσική και το ουσιαστικό μοίρασμα δεν σταματούν ποτέ!

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024