Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρούλα Κορομηλά: Η μεγαλύτερη σταρ της τηλεόρασης επιστρέφει - Σημαντικοί σταθμοί της «χρυσής» διαδρομής

Ρούλα Κορομηλά: Η μεγαλύτερη σταρ της τηλεόρασης επιστρέφει – Σημαντικοί σταθμοί της «χρυσής» διαδρομής

Η αγαπημένη παρουσιάστρια επιστρέφει στην τηλεόραση στο «Σπίτι με το MEGA»

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες της ιδιωτικής τηλεόρασης, δεν μπορεί να είναι άλλος από την Ρούλα Κορομηλά!

Από το σπάργανά της στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και για τρεις δεκαετίες η Ρούλα Κορομηλά ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή της.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που εφηύρε τις πρωινές εκπομπές, πρωτοστάτησε στα μεγάλα σόου, έκανε πρώτη εκπομπές εκτός Αθηνών, τηλεμαραθώνιους και συνεντεύξεις που συζητήθηκαν.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατάφερε κάνει τον κόσμο να την φωνάζει ο κόσμος με το μικρό της όνομα, να το βάλει στους τίτλους των εκπομπών της και να δημιουργήσει τη δική της «σχολή».

Με το ταλέντο, την αμεσότητά της, το ήθος της αλλά και τη σκληρή δουλειά, την έμπνευση και την αγάπη που είχε στην τηλεόραση.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα, το τηλεοπτικό κοινό ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την μεγάλη επιστροφή της στο MEGA.

Στο κανάλι που απογείωσε την καριέρα της, που της έδωσε το χώρο και τον χρόνο να κάνει αυτό που ονειρεύεται.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου η Ρούλα Κορομηλά επιστρέφει στην τηλεόραση για να παρουσιάσει το Σπίτι με το MEGΑ. Kαι αυτό από μόνο του είναι ένα σπουδαίο γεγονός.

Το πρώτο πρωινό στην ελληνική τηλεόραση

Η Ρούλα Κορομηλά προσλήφθηκε στην κρατική τηλεόραση στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και εργάστηκε ως διοικητική υπάλληλος.

Πολύ γρήγορα το ξανθό κορίτσι με τα λαμπερά μάτια πέρασε μπροστά από τις κάμερες και το 1989 ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής «Μια καλημέρα είναι αυτή», που αποτέλεσε τη βάση για την πρωινή ζώνη στην ιδιωτική τηλεόραση.

Μια εποχή που τα ιδιωτικά κανάλια ξεκινούσαν το πρόγραμμά τους το μεσημέρι, η Ρούλα Κορομηλά κατάφερε να χτυπήσει τηλεθέαση στην ΕΡΤ πολλές φορές πάνω από 70%.

Τα «πρωινάδικα» είχαν ήδη δημιουργηθεί αν και ο τρόπος που είχε δομηθεί η συγκεκριμένη εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ήταν τελείως διαφορετικός με αυτόν που ξέρουμε σήμερα.

Η χρυσή εποχή του Πρωινού Καφέ

Μετά από αλλαγές στην διοίκηση της ΕΡΤ η Ρούλα Κορομηλά μένει εκτός τηλεόρασης το 1991 όταν και μεταπηδά στον ΑΝΤ1. Η παρουσιάστρια διαδέχτηκε την Λουκία Παπαδάκη, που είχε πάρει τη θέση της Νανάς Παλαιτσάκη, και ξεκίνησε να λέει την πρώτη καλημέρα στον Πρωινό Καφέ το 1991.

Στη χρυσή εκείνη τριετία, μέχρι την αποχώρησή της από τον σταθμό το 1994, η Ρούλα Κορομηλά γίνεται ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, η παρουσιάστρια που κατάφερε να φέρει στην τηλεόραση σπουδαία ονόματα της ελληνικής κοινωνίας και η πρώτη που ταυτίστηκαν μαζί της χιλιάδες γυναίκες σε όλη τη χώρα.

Η δίκη τους Ρούλα, η δική μας Ρούλα με νέα της επικαιρότητας, μαγειρική, αστρολογία και συνεντεύξεις δομεί την πρωινή ζώνη και διαπρέπει. Η τεράστια επιτυχία φέρνει και το Ciao ΑΝΤ1 το 1992 και μετά η ιστορία είναι λίγο ως πολύ γνωστή.

Το πρώτο σόου της ελληνικής τηλεόρασης γίνεται αμέσως καθεστώς, η Ρούλα δίνει λάμψη στα βράδια του Σαββάτου και οι τηλεθεατές έχουν βρει την νέα «θεά» τους.

Η μεγάλη μεταγραφή στο MEGA

To 1994 η Ρούλα Κορομηλά αλλάζει στέγη και πάει για πρώτη φορά στο MEGA. Η είδηση γίνεται πρώτο θέμα σε όλα τα περιοδικά της εποχής και το «Μπράβο» γράφει τη δική του ιστορία.

Εβδομαδιαίο βραδινό φαντασμαγορικό σόου που για έξι χρόνια χτυπάει αδιανόητα νούμερα τηλεθέασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποδοχής του σόου ήταν η εμφάνιση σπουδαίων προσωπικοτήτων που πολύ δύσκολα έβγαιναν στην τηλεόραση.

Για χάρη της Ρούλας όμως η Αγγελική Νικολούλη τραγούδησε σαν άλλη Αλίκη Βουγιουκλάκη, και η μεγάλη Αλίκη ετοίμασε μόνο για το Μπράβο ένα μοναδικό σόου.

Ο Ρίκι Μάρτιν, ο Έρος Ραμαζότι και η Μαντόνα ήταν μερικές από τις συνεντεύξεις της Ρούλας που άφησαν εποχή όπως και η μετάδοση του «Μπράβο» από το δημαρχείο της Σύρου και τον Λυκαβητό.

Σταρ σε κάθε της βήμα

Η ίδια παίρνει πάνω της όλο το βάρος της προετοιμασίας και της παρουσίασης, κάνει σκετς, χορεύει, τραγουδάει είναι σταρ και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Η ενασχόληση της με τα κοινά και η αγάπη της για τα παιδιά φέρνουν στην ελληνική τηλεόραση τους τηλεμαραθώνιους που συγκεντρώνει πολύ μεγάλη χρηματικά ποσά για κοινωφελείς σκοπούς.

Ένας από τους τηλεμαραθώνιους που έχει παρουσιάσει, αφορούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες, μεταδόθηκε το 1996 και διήρκεσε 30 ώρες με τη Ρούλα να παραμένει μπροστά στην κάμερα το μεγαλύτερο διάστημα της μετάδοσης, καταγράφοντας ένα ιδιότυπο ρεκόρ παρουσίασης για τα ελληνικά δεδομένα.

Από τον συγκεκριμένο τηλεμαραθώνιο συγκεντρώθηκαν 650.000.000 δραχμές για την ανέγερση πρότυπου κέντρου αποκατάστασης παιδιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.

Μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Το 2001 η Ρούλα Κορομηλά επιστρέφει μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού Alpha παρουσιάζοντας την πρώτη πρωινή εκπομπή του σταθμού με τον τίτλο Έντεκα και κάτι που λίγο καιρό αργότερα μετονομάζεται σε Καλώς τους, διαρκεί τρεις σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2004 και καθιερώνει την πρωινή ζώνη του σταθμού.

Τη σεζόν 2004-2005 παίρνει μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό Star όπου αναλαμβάνει για ένα έτος την παρουσίαση πρωινής εκπομπής με τίτλο Όλε.

Τελευταίες συνεργασίες και talent shows

Στη συνέχεια, η Ρούλα Κορομηλά απέχει ξανά για ένα χρόνο από την τηλεόραση και επιστρέφει στον Alpha αναλαμβάνοντας διοικητική θέση στον σταθμό, ως υπεύθυνη ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ενώ παρουσιάζει και την εκπομπή Τρεις Ευχές το 2006 που μετονομάζεται σε Ζωή σαν Όνειρο.

Το 2007 συμμετείχε στο talent show TV Stars: Παρουσιάστε Live, ως καθοδηγήτρια των παικτών του show, ενώ από το 2007 μέχρι τα τέλη του 2012 κατείχε διοικητική θέση στον Alpha, ως σύμβουλος προγράμματος.

Μετά από αποχή τριών χρόνων από την τηλεοπτική επικαιρότητα αλλά και από κάθε δημόσια εμφάνιση, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, στις 26 Απριλίου 2010, η Ρούλα Κορομηλά επέστρεψε μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του talent show Greek Idol.

Η πρεμιέρα του show και η επιστροφή της Ρούλας σημείωσαν υψηλή τηλεθέαση, που έφτασε συνολικά στο 34.9%, ενώ στο τέταρτο της επανεμφάνισης της Κορομηλά στις οθόνες έφτασε το 43.2%.

Στις 3 Οκτωβρίου 2010 ανέλαβε την παρουσίαση του Big Brother που μετά από πέντε χρόνια επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση. Την Άνοιξη του 2011 παρουσίασε και τον δεύτερο κύκλο του Greek Idol. Στις αρχές του 2013 λύνει κοινή συναινέσει τη συνεργασία της με τον ALPHA.

Μετά από 14 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου του 2014, η Ρούλα Κορομηλά επέστρεψε στο MEGA, και συγκεκριμένα στην κριτική επιτροπή του show  του show Just the 2 Of Us, ενώ στις 16 Απριλίου του 2016 και μετά από 16 χρόνια από την τελευταία προβολή του σόου της ΜΠΡΑΒΟ, επανέφερε το σόου με τίτλο ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon αποτελώντας τη μεγαλύτερη μεταγραφή του σταθμού. Η συνεργασία της με το κανάλι έληξε στις 20 Ιουνίου του 2016.

Σπίτι με το MEGA

Το 2020 η Ρούλα Κορομηλά επέστρεψε στο MEGA για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Μεγάλου Καναλιού μαζί με τον Αντώνη Ρέμο.

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής, Αντώνης Ρέμος και η αγαπημένη παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά, ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν εκπομπή που έγραψε τη δική της τηλεοπτική ιστορία.

Η αγαπημένη Ρούλα επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση, όπου από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο θα την απολαμβάνουμε μέσα από το «Σπίτι με το MEGA»!

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024