Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις - Εκδήλωση του ΙΤΕ και της Μαρίας Σπυράκη στη Θεσσαλονίκη

Παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις – Εκδήλωση του ΙΤΕ και της Μαρίας Σπυράκη στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή 200 μαθητών από 17 Γυμνάσια  και Λύκεια της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παραπληροφόρηση και ψεύτικες ειδήσεις».

Οι μαθητές και  οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες εντοπισμού των ψεύτικων ειδήσεων και τους τρόπους αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης, με βάση των κώδικα οδηγιών για την ψηφιακή εκπαίδευση που παρουσίασε η Κομισιόν τον περασμένο μήνα. Η αναβάθμιση της ψηφιακής εκπαίδευσης καθώς και ο εντοπισμός των ψευδών ειδήσεων αποτελεί προτεραιότητα της αρμόδιας Επιτρόπου Μαρίγια Γκάμπριελ, η οποία κατά την ανακοίνωση των σχετικών οδηγιών θύμισε πως «8 στους 10 Ευρωπαίους εκτιμούν ότι η ύπαρξη των ψευδών ειδήσεων είναι πρόβλημα για τη χώρα τους και για τη Δημοκρατία γενικότερα».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ(SaferInternet4Kids.gr)  Κατερίνα Ψαρουδάκη και η υπεύθυνη προώθησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ (SaferInternet4Kids.gr ) Μαριεύα Καρκανάκη. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρουμπίδης.

Σε δηλώσεις της για το θέμα η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, τόνισε  ότι «αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις με τρία ευρωπαϊκά φίλτρα. Πρώτον, πρέπει να γίνεται έλεγχος της πηγής, μήπως τελικά η είδηση είναι ψεύτικη; Δεύτερον, είναι αναγκαίος ο έλεγχος της ιστορίας, ποια ΜΜΕ την προβάλουν; και τρίτον απαιτείται ο έλεγχος του συγγραφέα, μήπως είναι bot; Ποιος υπογράφει την ιστορία;»

Στην εκδήλωση θα δοθεί βήμα στους μαθητές, οι οποίοι θα καταθέσουν  τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και των ψεύτικων ειδήσεων, μέσα από videos, σκέτς, applications και δρώμενα. Συνολικά θα παρουσιασθούν 17 προτάσεις, μία από κάθε σχολείο. Η καλύτερη πρόταση θα βραβευτεί  από την κριτική επιτροπή και ως επιβράβευση ομάδα μαθητών θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες με φιλοξενία και ξενάγηση στο Ευρωκοινοβούλιο με πρόσκληση της  ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη.

Η εκδήλωση  που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και η  ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο  Αμπελοκήπων «Καραπάντσειο» από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024