Νίκη με ανατροπή για τη Σίτι (3-1), ισοπαλία στην Κοπεγχάγη (1-1)
Η Μάντσεστερ Σίτι γύρισε τούμπα το παιχνίδι με τη Σεβίλλη και έκλεισε με νίκη τους ομίλους – Ισόπαλο το Κοπεγχάγη – Ντόρτμουντ.
Με νίκη ολοκλήρωσε τους ομίλους του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να επικρατεί εντός έδρας με ανατροπή 3-1 της Σεβίλλης.
Οι «πολίτες» επέστρεψαν στις νίκες, μετά τις δύο ισοπαλίες με Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ και με 14 και με 14 πόντους πέρασαν ως πρώτοι στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Μαζί τους στην επόμενη φάση θα βρεθεί και η Ντόρτμουντ (9 βαθμοί), η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κοπεγχάγη στη Δανία. Στο Europa League συνεχίζει η Σεβίλλη (5β.), ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η ομάδα του Κάρλος Ζέκα (3β.).
Πρώτη και καλύτερη η Σίτι
Στο Etihad η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν η Σεβίλλη προηγήθηκε με τον Μιρ στο 31’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε και έφτασε στην ανατροπή.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και απείλησαν δύο φορές στο πρώτο 20άλεπτο με τους Πάλμερ και Ρούμπεν Ντίας, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 31’ ο Ράφα Μιρ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ορτέγκα και έκανε το 1-0 για τη Σεβίλλη.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολίτες κυριάρχησαν και γύρισαν τούμπα το παιχνίδι. Στο 52’ ο 17χρονος Ρίκο Λιούις με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 73’ ο Άλβαρες, μετά την ωραία πάσα του Ντε Μπρόινε, έκανε το 2-1 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το 3-1 διαμόρφωσε ο Μαχρέζ στο 83’, μετά το κλέψιμο του Άλβαρες.
ΜΑΝ.ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Ντίας, Λαπόρτ, Σέρτζιο Γκόμες (70’Γουίλσον-Έσμπραντ), Λιούις (85’Κανσέλο), Γκιντογκάν (57’Σίλβα), Πάλμερ (70’Ντε Μπρόινε), Φόντεν, Μαχρέζ, Γκρίλις (46’Ρόδρι), Άλβαρες
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Μοντιέλ, Ρεκίκ, Μαρκάο (45+1’Γκουντέλι), Ακούνια (46’Τέγες), Καρμόνα, Πάπου Γκόμες (46’Σούσο), Ντιλέινι, Μιρ, Ράκιτιτς (87’Χορδάν), Ίσκο (57’Λαμέλα).
Ισοπαλία στην Δανία (1-1)
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Δανία ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και την Ντόρτμουντ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 23’ με το ωραίο γυριστό του Αζάρ, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.
Στο 41’ ο Χάραλντσον με πλασέ νίκησε τον Κόμπελ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να λιγοστεύουν.
Η καλύτερη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου άνηκε στην Κοπεγχάγη και στον Φαλκ. Στο 90’ ο άσος των γηπεδούχων βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Κόμπελ, με το 1-1 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Ντικς (79’ Γέλερτ), Βάβρο, Σόρενσεν (58’ Κρίστιανσεν), Κλάεσον (70’ Φαλκ), Λεραγκέρ, Νταραμί (79’ Όσκαρσον), Λουντ, Χάραλντσον, Κλεμ, Μπαρντάτζι (70’ Γιοχάνεσον).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ (46’ λ.τρ. Μέγιερ), Σλότερμπεκ, Εζτσάν (63’ Μουκόκο), Χούμελς (46’ Σίλε), Τσαν, Πάσλακ, Ρέινα (63’ Μπραντ), Αζάρ (73’ Κουλιμπαλί), Μοντέστ, Μάλεν, Αντεγέμι.
Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη 3-1
Κοπεγχάγη-Ντόρτμουντ 1-1
Βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 14
Ντόρτμουντ 9
Σεβίλλη 5
Κοπεγχάγη 3
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Τι δείχνει η παράδοση για τις ομάδες που παίζουν στα play in της Euroleague
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το «μονοπάτι» τους και πώς μπορούν να συναντηθούν στα πλέι οφ της Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442