7 υπεραιωνόβιες ελιές μεταφυτεύτηκαν στο Δήμο Σαλαμίνας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Ο Δήμος Σαλαμίνας «καλωσόρισε» 7 υπεραιωνόβιες ελιές στο νησί μέσω της ΕΡΓΟΣΕ , που με μια περιβαλλοντική δράση, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, διασώζει και αξιοποιεί τις αιωνόβιες ελιές που συναντά το δίκτυο σιδηροδρόμων στη νέα χάραξή του και εκριζώνοντας για την κατασκευή του.

Ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει στη δράση αυτή για να συμβάλει στην καλλιέργεια της «πράσινης» συνείδησης αλλά και για να ομορφύνει τον τόπο.

Το Τμήμα Πρασίνου επέλεξε τη θέση μεταφύτευσης με γνώμονα την καταλληλότητα του εδάφους και την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τοποθέτησε τις ελιές στην πλατεία Αίαντος, στο κεντρικότερο ίσως σημείο του νησιού.

Ο περιβάλλων χώρος θα καλλωπιστεί για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η ομορφιά των ελαιόδεντρων και ο Δήμος με τη φροντίδα του Τμήματος Πρασίνου θα φροντίσει να ξεκινήσουν τα υπέροχα αυτά δέντρα το δεύτερο κύκλο ζωής τους.

Τα «πράσινα γλυπτά», όπως συχνά αποκαλούνται οι υπεραιωνόβιες ελιές, εμπνέουν με την παρουσία τους και συμβάλλουν στην οικολογική συνείδηση που τόσο αναγκαία είναι για το μέλλον μας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr