Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεταναστευτικό: Στην τοπική κοινωνία της Σάμου ο χώρος του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ -  Υπεγράφη χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ

Μεταναστευτικό: Στην τοπική κοινωνία της Σάμου ο χώρος του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ – Υπεγράφη χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ

Το κλείσιμο των έκτακτων δομών και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν το βάρος του μεταναστευτικού ήταν βασική δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και από τους βασικούς στόχους του κ. Μηταράκη από την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υπεγράφη σήμερα, από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, η διαπιστωτική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την απόδοση του χώρου του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου που αφορά στην έγκριση της αίτησής του για τη χρηματοδότηση των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ αλλά και των όμορων ιδιοκτησιών που έχουν καταπατηθεί.

Το κλείσιμο των έκτακτων δομών και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν το βάρος του μεταναστευτικού ήταν βασική δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και από τους βασικούς στόχους του κ. Μηταράκη από την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με τη δημιουργία της Νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Σάμο, καθώς και με την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην τοπική κοινωνία έχουν μειωθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, με την εν λόγω χρηματοδότηση ενισχύεται η αποκατάσταση και ο ευπρεπισμός του περιβάλλοντος χώρου του πρώην ΚΥΤ που υπήρχε στο Βαθύ.

Η υπογραφή της αίτησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου, για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 ν. 4662/2020 του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΥΤ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ», η υλοποίηση του οποίου θα λάβει χώρα μέσω δύο υποέργων: Α) Υποέργο 1, με τίτλο: «ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΥΤ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ» και Β) Υποέργο 2, με τίτλο «ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΠΡΩΗΝ ΧΩΡΟΥ ΚΥΤ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ», έγινε παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Γιώργου Διονυσίου και του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων, κ. Ευάγγελου – Απόστολου Κωνσταντίνου.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους νησιώτες και τον ελληνικό λαό. Έτσι, σε συνέχεια και της ανέγερσης της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής της Σάμου, που έχει καλλιεργήσει το αίσθημα ασφάλειας πλέον στο νησί, προχωράμε ένα βήμα παρακάτω, υλοποιώντας άλλη μία υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας, με την χρηματοδότηση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για την αποκατάσταση και ανάπτυξη της περιοχής του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες. Η Κυβέρνηση απαντά με έργα, στηρίζουμε έμπρακτα τους κατοίκους των ακριτικών νησιών και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος, με τη σειρά του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δηλώνουμε την ικανοποίηση μας, διότι μια από τις μεγαλύτερες δεσμεύσεις μας ως δημοτική αρχή υλοποιείται με συντονισμένες προσπάθειες και φυσικά μέσω της συνεργασίας του Δήμου μας και του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου. Τη σημερινή μέρα προχωράμε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας, που στην παρούσα φάση, δεν είναι άλλος από την απόκτηση τίτλων κυριότητας του γηπέδου των 20 στρεμμάτων ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία της απομάκρυνσης των παραπηγμάτων, της αποκάθαρσης του χώρου, της αποκατάστασής του και της παράδοσης του στους όμορους ιδιοκτήτες. Μεθοδικά και με ενότητα ολοκληρώνονται σημαντικά βήματα για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.»

Sports in

Μπαρτζώκας στους παίκτες: «Ψηλά τα κεφάλια, έχουμε έναν ακόμα τίτλο να πάρουμε» (vid)

Η ομιλία του Γιώργου Μπαρτζώκα στους παίκτες μετά την ήττα από τη Ρεάλ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024