Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρίδου: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια καλύπτουν τα νέα στελέχη – Να εμβολιαστούν και τα βρέφη

Θεοδωρίδου: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια καλύπτουν τα νέα στελέχη – Να εμβολιαστούν και τα βρέφη

Τι ανακοινώθηκε σε έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά τον εμβολιασμό βρεφών και νηπίων 6 μηνών έως 4 ετών, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας σε έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την Covid-19.

«Τα κρούσματα Covid στα παιδιά αυξήθηκαν το 2022 με την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, και πρόσθεσε ότι υπήρξε αύξηση της προσέλευσης παιδιών στα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης: Αύξηση κρουσμάτων και επιδείνωση σκληρών δεικτών – 53.436 κρούσματα και 164 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Ακόμα, η πρόεδρος της επιτροπής διαβεβαίωσε ότι οι επικαιροποιημένες αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων Covid-19, σχεδιασμένες ειδικά για την παραλλαγή Όμικρον, θα καλύπτουν και νέα στελέχη που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον.

Μελέτες έχουν δείξει εξάλλου ότι η ακόμα και η αρχική βερσιόν του εμβολίου παραμένει άκρως αποτελεσματική στην πρόληψη της νοσηλείας και θανάτου λόγω λοίμωξης από Όμικρον.

Τα νέα στελέχη που έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα, BQ.1, BQ.1.1, αποτελούν νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον σύμφωνα με τον ΠΟΥ, επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου.

«Επιβάλλεται στενή επιτήρηση της εξέλιξης, δεν είναι όμως αιτία να αναβαθμιστεί η σημασία τους από παραλλαγές ενδιαφέροντος σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας» είπε.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι η επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5-11 ετών, που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους.

Σχετικά με τον εμβολιασμό βρεφών και νηπίων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε πως  τα εμβόλια έχουν παραληφθεί οι γονείς θα ειδοποιηθούν ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, είπε.

Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί συνολικά πάνω από 21 εκατ. δόσεις εμβολίων και το 72,2% του γενικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024