Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επισκέψεις του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας σε σχολεία και δομές ασυνόδευτων παιδιών

Επισκέψεις του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας σε σχολεία και δομές ασυνόδευτων παιδιών

Το βασιλικό ζεύγος συνοδευόμενο από τον υπουργό Μετανάστευσης και την υπουργό Παιδείας επισκέφθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, όπου φοιτούν ασυνόδευτα παιδιά

Σειρά επισκέψεων σε σχολεία και δομές, όπου φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδιά, πραγματοποίησε το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ – Αλέξανδρος, και η βασίλισσα, Μάξιμα, συνοδευόμενοι από τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκαν το 2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, όπου φοιτούν ασυνόδευτα παιδιά. Έπειτα παρακολούθησαν συναυλία που διοργάνωσε η ελληνοολλανδική ΜΚΟ «Connect by Music».

Χρηματοδοτεί δομές φιλοξενίας

Στη συνέχεια ο βασιλιάς της Ολλανδίας μαζί με τον κ. Μηταράκη επισκέφθηκαν τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «Νήσος» στην Κυψέλη, όπου φιλοξενούνται παιδιά από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε ότι «η Ολλανδία χρηματοδοτεί δομές φιλοξενίας στη χώρα μας και έχει βοηθήσει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση μίας πρωτοφανούς μεταναστευτικής κρίσης τα τελευταία χρόνια» συμπληρώνοντας ότι «η επίλυση του μεταναστευτικού απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές λύσεις».

Την ίδια ώρα, η βασίλισσα της Ολλανδίας, συνοδευόμενη από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, και τον Ολλανδό υφυπουργό Υγείας και Ευημερίας, Μάαρτεν βαν Όιχεν, επισκέφθηκε ξενώνα κοριτσιών και νεαρών μητέρων στη Δάφνη.

Συνομίλησε με νεαρές κοπέλες που φιλοξενούνται εκεί και ενημερώθηκε από την κα Βούλτεψη για το πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η βασίλισσα της Ολλανδίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ανηλίκων δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία τους μετά την ενηλικίωσή τους.

Σημειώνεται ότι Ελλάδα και Ολλανδία συνεργάζονται στενά σε όλα τα ζητήματα προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων και συμμετέχουν σε κοινά προγράμματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024