Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Ο Πούτιν συνεχάρη τον Λούλα για την εκλογή του

Βραζιλία: Ο Πούτιν συνεχάρη τον Λούλα για την εκλογή του

Τι έχει πει ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Συγχαρητήρια στον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα για την εκλογή του στην προεδρία της Βραζιλίας, έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και επεσήμανε ότι ελπίζει να έχουν «μια εποικοδομητική συνεργασία», όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια (…) Το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαίωσε το μεγάλο πολιτικό σας κύρος. Ελπίζω ότι, καταβάλλοντας κοινές προσπάθειες, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την εποικοδομητική ρωσοβραζιλιάνικη συνεργασία σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ποια είναι η στάση του νέου προέδρου της Βραζιλίας στον πόλεμο

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία δεν έπρεπε ποτέ να εισβάλει στην Ουκρανία, ωστόσο θεωρούσε ότι και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι «εξίσου υπεύθυνος για τον πόλεμο» με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη που είχε παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό «Time» ο ηγέτης της Αριστεράς στη Βραζιλία είχε πει ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τη σύγκρουση, αντί να την υποκινήσει.

Μεταξύ άλλων, ο Λούλα είχε αναφέρει τότε ότι είναι ανεύθυνο εκ μέρους των ηγετών της Δύσης να πανηγυρίζουν για τον Ζελένσκι, επειδή ενθαρρύνουν τον πόλεμο, αντί να εστιάζουν σε κεκλεισμένων των θυρών διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

«Βλέπω τον πρόεδρο της Ουκρανίας να μιλά στην τηλεόραση και να χειροκροτείται από ευρωπαίους βουλευτές», έλεγε και τόνιζε ότι «αυτός ο άνθρωπος είναι εξίσου υπεύθυνος με τον Πούτιν για τον πόλεμο. Επειδή στον πόλεμο, δεν υπάρχει μόνο ένας ένοχος».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη ρωσική εισβολή, αν είχαν καταστήσει σαφές ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, έλεγε ο Λούλα.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024